reklame for smiaa
Menu
Telenor skal fortsatt holde til i dette bygget på Fornebu i Bærum, men selger det til Norwegian Property. Foto: Terje Pedersen / NTB

Telenor selger hovedkontoret på Fornebu for 5 milliarder

Telenor selger hovedkontoret på Fornebu til Norwegian Property for 5 milliarder kroner. Samtidig skal Telenor leie deler av bygningen i 25 år.

Av NTB | 20.10.2020 18:23:18

Økonomi og næringsliv: Det opplyser selskapet i en børsmelding tirsdag ettermiddag. Brutto eiendomsverdi er 5,45 milliarder, mens kjøpesummen er cirka 5 milliarder kroner.

– Vi er svært fornøyd med denne muligheten og ser fram til å inkludere dette ikoniske bygget med mange kvalitetsleietakere i fremtidsrettede industrier i vår portefølje. Med transaksjonen styrker vi vårt fokus på Fornebu hvor vi har langsiktige ambisjoner om å videreutvikle eiendommen og attraktive arbeidsmiljøer samme med leietakerne og andre berørte parter,» sier administrerende direktør Bent Oustad i Norwegian Property.

Den regnskapsmessige gevinsten opplyses å være 1,3 milliarder kroner.

Telenor innviet bygget på Fornebu i 2002. Det har 40.800 kvadratmeter med kontorer.

– Vi er glade for avtalen med Norwegian Property og ser fram til å fortsette vår reise i Snarøyveien 30 som leietaker. Vi er trygge på at Norwegian Property vil fortsette å utvikle dette signalbygget og Telenor vil forbli på Fornebu på lang sikt, sier Telenors finansdirektør, Tone Hegland Bachke.

Telenor opplyser at selskapet gjennom salget frigjør kapital til «andre verdiskapende formål». Over tid vil Telenors kostnader som leietaker være lavere enn dagens eierkostnader, heter det i børsmeldingen.

(©NTB)

Flere nyheter: