Menu
Konsernsjef Sigve Brekke oppjusterer helårsutsiktene for Telenor for 2020. Foto: Berit Roald / NTB

Telenor gjorde det bedre enn ventet i tredje kvartal

Telenor hadde et driftsresultat på 14,5 milliarder kroner i årets tredje kvartal, noe som var bedre enn ventet. Selskapet oppjusterer helårsutsiktene.

Av NTB | 21.10.2020 08:22:59

Økonomi og næringsliv: Ved utgangen av tredje kvartal hadde selskapet 180 millioner abonnenter. Selskapet rapporterer om abonnementsvekst i flere av markedene, med en økning på over 4 millioner, men veksten trekkes ned av ID-registrering av sim-kort i Myanmar, som fører til en nedjustering av abonnementstallet på 6,3 millioner.

Ifølge Dagens Næringsliv var selskapets resultat for kvartalet bedre enn ventet.

Totale driftsinntekter i kvartalet endte på 30 milliarder kroner, som tilsvarer en økning på 1,6 milliarder kroner. Økningen er blant annet drevet av valutaeffekter og konsolideringen av DNA i Finland.

Driftsresultatet (EBITDA) viste en vekst på 4 prosent på tross av nedgang i roaming-aktivitet og lavere salg i Asia førte til en reduksjon i abonnements- og trafikkinntekter på 2 prosent i kvartalet. Årsaken til veksten var lavere driftskostnader i de fleste datterselskapene og i konsernfunksjonene.

Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor mener at selskapets strategi om vekst, modernisering og bærekraftig forretningsdrift har gjort det mulig å levere samfunnskritiske tjenester og håndtere koronaperioden.

– Vi ser en sterk EBITDA-utvikling i kvartalet og oppjusterer våre helårsutsikter for 2020 til lav, ensifret organisk EBITDA-vekst. Vi opprettholder utsiktene for abonnements- og trafikkinntekter, der vi forventer en lav, ensifret nedgang, sier konsernsjefen i en børsmelding.

(©NTB)

Flere nyheter: