Menu
Trym Nygaard Løken med VM-gullet han vant i fjor. Siden har han to ganger pådratt seg skulderskader som krever operasjon, og nå er det klart at han mister hele denne sesongen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Telemark: Løken skadd igjen, mister hele sesongen

Den meritterte telemarkkjøreren Trym Nygaard Løken (29) må opereres igjen og mister hele sesongen. Han skadet seg i sitt comeback etter skade.

Av NTB | 17.01.2020 17:10:11

Sport: Løken slo venstre skulder ut av ledd under fjorårets VM i Rjukan, dagen etter at han vant VM-gull. i klassisk 26-åringen fra Bækkelaget var gjennom en skulderoperasjon fulgt av seks måneders opptreningsperiode før denne sesongen, og i sitt comeback i Kvitfjell lørdag kjørte han inn til norgescupseier.

Dagen etter skadet han høyre skulder etter at han kom bakpå i reiplykkja.

Denne uka har han vært gjennom grundige undersøkelser med en MR-undersøkelse. I samråd med Olympiatoppens helseteam er det blitt besluttet operasjon i nær framtid.

– Idretten er brutal, men målsettingen er å komme tilbake. Ettersom jeg har vært gjennom lignende operasjon før, vet jeg hva jeg går til. Målet er å komme tilbake for fullt til VM i Sveits i 2021, sier Løken i en pressemelding fra Norges skiforbund.

Sportssjef Per Olav Tangen er lei seg for å ha mistet en av sine beste utøvere rett før verdenscupstart. Nå er han opptatt av at forholdene legges best mulig til rette for at Løken kommer tilbake for fullt i bakken neste sesong.

Neste uke starter verdenscupen i Pralognan-la-Vanoise i de franske alper.

(©NTB)

Flere nyheter: