reklame for Sheiken Bowling
Menu
Trym Nygaard Løken, her fra VM på Rjukan i 2019, ble nummer tre i parallellsprinten i Ål. Foto: Terje Pedersen / NTB

Telemark: Løken og Eriksen på seierspallen på hjemmebane

Bækkelaget-kjørerne Trym Nygaard Løken og Gøril Strøm Eriksen tok hver sin 3.-plass i parallellsprint i verdenscupen i telemark i Ål.

Av NTB | 19.02.2022 23:47:54

Sport: Det ble sveitsisk seier for begge kjønn. Bastien Dayer vant etter å ha slått Løken i semifinalen, mens Martina Wyss også tok seieren etter å ha slått en norsk utfordrer i semifinalen.

Løken hadde vunnet de to tidligere parallellsprintene i verdenscupen denne sesongen, men lørdag kom han til kort i semifinalen mot sterke Dayer da han gjorde feil i starten og mistet fart.

Han var imidlertid klart best i B-finalen mot franskmannen Yoann Rostolan. Dayer slo Matti Lopez (Frankrike) i finalen.

– Han (Dayer) kjører bare fortere og fortere. Nå har han tatt tre på rad her, og det var ikke noe å gjøre med ham, sa Løken til NRK.

Gøril Strøm Eriksen slo Argeline Tan Bouquet fra Frankrike sin B-finale, mens Wyss vant en helsveitsisk finale mot Beatrice Zimmermann.

– Det føles veldig godt å komme på pallen. Jeg hadde håpet å slå Martina i semifinalen, og jeg er ikke fornøyd med kjøringen min der, men jeg er fornøyd med plasseringen, sa Eriksen, som fortsatt jakter sin første verdenscupseier.

(©NTB)

Flere nyheter: