Menu
Spotify-gründer Daniel Ek er interessert i å kjøpe favorittklubben Arsenal. Foto: Vince Bucci / AP / NTB

Telegraph: Spotify-gründer får med seg Arsenal-legender i forsøk på å kjøpe klubben

Spotify-gründer Daniel Ek samarbeider ifølge avisen The Telegraph med Thierry Henry, Dennis Bergkamp og Patrick Vieira om å kjøpe fotballklubben Arsenal.

Av NTB | 26.04.2021 10:34:10

Sport: Det har vært kaotisk rundt Arsenal og flere andre storklubber den siste uken som følge av det strandede prosjektet om en eksklusiv utbryterliga. Klubbeeier Stan Kroenke er særs upopulær hos fansen, og før helgen kunngjorde svenske Ek at han kan tenke seg å kjøpe klubben fra den amerikanske forretningsmannen.

The Telegraph hevder å vite at han har fått en høyt aktet tidligere Arsenal-trio med seg på laget. Henry, Bergkamp og Vieira var alle del av Arsenal-laget som gikk ubeseiret gjennom suksessesongen 2003/04.

I forrige uke markerte Henry sin motstand mot eierne etter at Arsenal forsøkte å danne en europeisk superliga sammen med elleve andre klubber.

– Klubben tilhører fansen. Jeg elsker klubben, og jeg vil støtte den til jeg dør. Men jeg anerkjenner ikke klubben og det som skjedde nå. De (eierne) har styrt klubben som et selskap, ikke som en fotballklubb, sa den franske spisslegenden.

Ek er ifølge finansmagasinet Forbes god for nær 40 milliarder kroner, og Arsenals verdi er beregnet til noe over 30 milliarder. Men Kroenke-familien har ikke ytret noe ønske om å selge klubben.

– Når vi skal selge? Det er jeg ikke villig til å svare på, for vi har ikke noen intensjon om å selge, sa Kroenkes sønn Josh torsdag på et arrangement der han svarte på spørsmål fra fansen.

At Henry, Bergkamp og Vieira tilsynelatende er innblandet i prosessen, vil legge ytterligere press på eierfamilien.

(©NTB)

Flere nyheter: