Menu
Statsepidemiolog Anders Tegnell mener en av årsakene til at koronasmitten øker i Sverige, er en stigende tendens til at folk vender tilbake til arbeidsplassene. Foto: Claudio Bresciani / AP / NTB scanpix

Tegnell: – Utviklingen går i feil retning

I Sverige er antall koronasmittede passert 90.000. – Utviklingen går sakte, men sikkert i feil retning, sier statsepidemiolog Anders Tegnell.

Av NTB | 24.09.2020 15:53:12

Medisin og helse: De aller fleste steder i Sverige er smittenivåene ganske stabile, men det er lokale forskjeller. Blant annet har Västerbotten hatt en kraftig økning de siste dagene.

– I Sverige har vi hatt en svak oppgang de siste ukene. Ikke så dramatisk som i andre land i Europa, men det går sakte, men sikkert i feil retning, sier Tegnell torsdag.

Folkhälsomyndigheten mener en av årsakene er en økende tendens til at folk vender tilbake til arbeidsplassene framfor å jobbe hjemmefra.

– Det er en av de store forskjellene fra tidligere, sier Tegnell.

Det siste døgnet er det registrert 533 nye smittetilfeller, og totalen er nå oppe i 90.289.

Det siste døgnet er det også meldt om to nye koronarelaterte dødsfall i Sverige. Til sammen har 5.878 mennesker mistet livet i Sverige i forbindelse med pandemien, viser tall fra Folkhälsomyndigheten.

Også i Danmark er det registrert to nye dødsfall det siste døgnet, ifølge Statens Serum Institut. Der er totalen nå oppe i 645. 24.916 personer far fått påvist smitte så langt, 559 av dem det siste døgnet.

(©NTB)

Flere nyheter: