Menu
En skilpadde ved en del av Great Barrier Reef utenfor Cairns i Australia på et bilde fra 2019. Foto: Great Barrier Reef Marine Park Authority / AP / NTB

Tegn til bedring på verdens største korallrev

Korallmengden har økt på store deler av Great Barrier Reef, verdens største korallrev.

Av NTB | 04.08.2022 14:00:53

Vær: Det enorme revet, utenfor østkysten av Australia, er svært sårbart for stigende temperaturer i havet.

Men undersøkelser tidligere i år viste at mengden koraller hadde økt i nordlige og sentrale deler av revet. Det går fram av en ny rapport publisert av australske myndigheter.

36 prosent av den nordlige delen var dekket av harde koraller. Dette var den høyeste andelen noensinne siden målingene begynte i 1985. I 2017 var koralldekket på 13 prosent.

– Disse siste resultatene viser at det på revet fortsatt kan være bedring i perioder uten intense forstyrrelser, sier forsker Paul Hardisty ved Australian Institute of Marine Science.

Han advarer likevel om at den positive trenden raskt kan snu. Det er visse typer hurtigvoksende koraller som har blomstret opp den siste tiden. De er også svært sårbare for nye undersjøiske hetebølger, stormer og korall-spisende sjøstjerner.

Deler av årets undersøkelser ble utført før det siste tilfellet av såkalt massebleking i februar og mars, ifølge The Guardian. Blekingen skyldtes høye temperaturer og førte til omfattende skader på revet.

(©NTB)

Flere nyheter: