Menu
Brann jubler for vinnermålet i serieavslutningen mot Odd. Foto: Marit Hommedal / NTB

Taylor-show ga Brann etterlengtet hjemmeseier

Robert Taylor var hovedmannen da Brann avsluttet sesongen med 2-1-seier over Odd. Dermed unngikk bergenslaget å bli seriens nest dårligste hjemmelag.

Av NTB | 22.12.2020 20:09:10

Sport: Taylor både skaffet og omsatte straffesparket som ga Brann ledelsen på overtid i første omgang. Etter Mushaga Bakengas utligning spilte finnen på vakkert vis fram innbytter Jon-Helge Tveita til vinnermålet i det 71. minutt.

– Det var en vanskelig første omgang, men etter pause åpnet kampen seg for oss. Det var godt å avslutte med seier, sa Taylor til Dplay.

Før tirsdagens kamper hadde bare Aalesund tatt færre poeng på hjemmebane enn Brann. Med sesongens fjerde trepoenger på Brann stadion klatret laget fra 11.- til 10.-plass i Eliteserien.

Brann hadde tatt bare 14 poeng på de 14 første hjemmekampene. Bare Aalesund (6) hadde dårligere poengfangst på eget gress.

Odd hadde vært farligst framover inntil Taylor tok ansvar i tredje overtidsminutt i første omgang. Finnen driblet av en motspiller og stormet inn i feltet. Filip Jørgensen prøvde å stoppe ham med en sklitakling, men traff foten i stedet for ballen. Straffesparket var klart.

Taylor tok det selv og sendte ballen stolpe-inn akkurat utenfor Sondre Rossbachs rekkevidde.

Det tok bare seks minutter før Brann var foran igjen. Taylor gjorde forarbeidet med et flott raid før han spilte Tveita gjennom. Innbytteren fikk foten på ballen og satte Rossbach sjakk matt.

Odd måtte spille det meste av kampen uten veteranen Espen Ruud, som ble båret ut med en akillesskade og sendt til sykehus for sjekk.

Ingen av lagene hadde masse å spille for i øsregnet på en vanskelig bane. Odd kunne i beste fall klatre forbi Viking og bli nummer seks, mens Brann kunne havne på plassene 8 til 12. Mest om å gjøre var det nok på pynte på den svake hjemmestatistikken.

I det 65. minutt utlignet gjestene. Elbasan Rashani kom til innlegg fra venstre, og ved lengste stolpe fikk Mushaga Bakenga gå ganske uforstyrret opp og stange ballen i mål.

(©NTB)

Flere nyheter: