reklame for Sheiken Bowling
Menu
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Taxisjåfør tiltalt for voldtekt og overgrep

En taxisjåfør og småbarnsfaren i 30-årene i Haugesund er tillat for å ha forsøkt å voldta en kvinnelig passasjer, og seksuelt krenket flere andre.

Av Egil M Solberg | 19.08.2020 07:54:50

Taxivoldtekt: Det var oktober i fjor at en kvinne ble voldtatt av den afrikanske mannen som kjørte drosjen, skriver Haugesunds avis.

Mannen som skal ha snakket norsk med sine ofre, nektet straffskyld etter at dommen ble lest opp, og en afrikanske tolker oversatt tiltalen mot ham.

I tillegg til voldtekten er drosjesjåføren tiltalt for seksuelt krenkende oppførsel overfor en annen kvinnelig passasjer i april i fjor.

En tredje kvinne anmeldte i 2017 den samme mannen for seksuelt krenkende adferd. Denne saken ble etterhvert henlagt av politiet. Også anmeldelsen om seksuell handling i 2019 ble henlagt.

Traumatisk hendelse

Kvinnen som hevder seg voldtatt, er i slutten av 20-årene.

– Etter en stund stoppet han bilen. Han går da ut av bilen og setter seg inn i baksetet ved siden av meg. Han begynte å kysse meg på kinnet, tok mine hender og la de i skrittet hans. Han tok hånda ned i buksen min, og tok meg på brystene under bh-en, fortale kvinnen i retten ifølge avisa.

Hun forklarte at de snakket norsk og at hun satte seg til motverge.

– Han kjørte deretter til Aerobic-senteret i Karmsundgata og ville ha meg ut av drosjen og truet meg inn i en privat stasjonsvogn han hadde stoppet ved siden av, forklarte hun.

Han skal ha stanset privatbilen på et ganske øde sted. Han sa da på norsk at han ville ha henne ut av bilen for å ha sex med henne.

Hun forklarte at hun kom seg løs og løp hjemover, skriver avisa.

Kvinnen har i ettertid hatt angst, mareritt og psykiske problemer. Hun får nå profesjonell hjelp.

Det er satt av tre dager til rettssaken, melder Haugesunds avis.

Flere nyheter: