Menu
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Taxisjåfør fikk 4 år for voldtekt

En taxisjåfør av afrikansk opprinnelse er dømt til 4 år i fengsel for voldtektsforsøk av en kvinnelig passasjer i Haugesund.

Av Egil M Solberg | 24.02.2021 23:20:41

Domstol: Mannen i 30-årene ble i Haugaland tingrett i august i fjor dømt til fengsel i tre og et halvt år. Han anket dommen til Gulating lagmannsrett som skjerpet straffen til fire års fengsel, skriver Haugesunds avis.

Mannen hadde arbeidet som drosjesjåfør i to år før han senhøstes 2019 ble pågrepet av politiet siktet for voldtektsforsøk.

Mannen var tidligere blitt anmeldt for seksuelle tilnærmelser og krenkende oppførsel overfor to andre kvinner. Begge anmeldelsene ble henlagt av politiet.

Lagmannsretten skriver i dommen om voldtektsforsøket; at å bli utsatt for en slik handling fra en taxisjåfør, har langt på vei samme skremmende elementer i seg som en overfallsvoldtekt.

Nå er afrikaneren dømt til fengsel i fire år. Han er også fradømt retten til å utøve persontransport mot vederlag for alltid. Han ble i tillegg fradømt retten til å føre motorvogn i fire år. Dessuten må han betale 130.000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnen han forsøkte å voldta, skriver avisa.

Flere nyheter: