Menu
Tarjei Bø gikk inn til 2.-plass på sprinten i Nove Mesto na Morave torsdag. Foto: Primoz Lovric / NTB

Tarjei Bø på seierspallen – Fillon Maillet vant i Tsjekkia

Tross feilfri skyting klarte ikke Tarjei Bø å tukte franske Quentin Fillon Maillet på skiskyttersprinten i Tsjekkia torsdag. Han var slått med 11,3 sekunder.

Av NTB | 11.03.2021 18:54:03

Sport: Storebror Bø, som vant verdenscupjaktstarten samme sted sist søndag, skjøt to fulle hus på veien mot et av sesongens beste renn. På stående tok han de fire første blinkene i raskt tempo, men brukte veldig god tid på den siste blinken.

Franske Fillon Maillet la grunnlaget for seieren ved å være raskere på standplass en sin norske konkurrent.

– Formen er god. Spesielt på skytebanen. Det var deilig å se at man får ned blinkene. Jeg følte at jeg har en fin balanse, sa Bø til SVT etter rennet.

For storebror Bø ble VM et skuffende mesterskap. Han har derimot klart å skjerpe seg og kommet tilbake i toppen i etterkant.

– VM var skuffende, og da blir man revansjesugen. Det er nok ingen andre som jobbet hardere enn meg etter VM. Viljestyrken er der og viser at jeg har kjempet meg tilbake i verdenstoppen, sa Bø.

– Det er en tøff løype, men det er knallhardt og isete, så det skiller lite mellom løperne. Da blir det en skytekonkurranse. Jeg fikk ut mitt maksimale, men kommer alltid en franskmann eller en svenske, sa Bø.

Sturla Holm Lægreid holdt omtrent samme fart som storebror Bø og gikk ut i ledelse etter liggende skyting med ett sekund. Han måtte imidlertid ut i en strafferunde etter stående skyting.

I mål var han 23,4 sekunder bak teten på en femteplass.

Johannes Dale var heldig på liggende, der et par av skuddene gikk kant inn. På stående bommet han én gang. Han plasserte seg på åttendeplass og hadde Johannes Thingnes Bø på plassen bak seg.

Verdenscupleder Thingnes Bø holdt som vanlig en forrykende fart i sporet, men hans liggende skytinger er under pari for tiden. Torsdag måtte stryningen ut i to strafferunder.

Thingnes Bø leverte samtidig en svært rask stående skyting og endte 37 sekunder bak vinneren i mål.

I kampen om verdenscupseieren sammenlagt måtte han innse at forspranget til Lægreid ble redusert.

Vetle Sjåstad Christiansen var feilfri på liggende, men bommet to ganger på stående. Han endte 55,2 sekunder bak vinneren på 20.-plassen.

Endre Strømsheim bommet en gang på hver av skytingene han endte 1.51 bak i mål og får gå jaktstarten lørdag med 48.-plassen.

Han oppsummerte sprinten med at det skilte lite mellom løperne i den raske og isete løypa.

– Jeg gjør mitt beste, men ingenting fungerer om dagen. Liggende skal jo være lett, og jeg misunner alle som skyter feilfritt på liggende. Jeg har det tungt om dagen, sa Thingnes Bø.

(©NTB)

Flere nyheter: