Menu
Aryan Tari imponerte og tok seg til kvartfinale i Champions Chess-turneringen. Mandag møter han grunnserievinner Anish Giri. Foto: Carina Johansen / NTB

Tari fulgte Carlsen til kvartfinale i Champions Chess-turnering

Magnus Carlsen tok seg kontrollert til kvartfinale i årets fjerde Champions Chess-turnering. Dit kom også Aryan Tari etter strålende innsats i helgen.

Av NTB | 22.05.2022 21:16:11

Sport: Tari vant ikke et eneste parti de to første dagene av grunnspillet, men han avsluttet lørdagen med tre strake seirer og fulgte søndag opp med seier over Santosh Gujrathi Vidit, før det ble remis både mot Wei Yi og grunnspillvinner Anish Giri.

Det sendte ham opp til 8.-plass blant de 16 deltakerne og gjør at han skal spille kvartfinale mandag. Det er første gang han når utslagsrundene i en slik turnering.

– Det er utrolig deilig, sa Tari til TV 2.

En stund så det ut til at han ville møte Carlsen i kvartfinalen, men i stedet møter han Giri.

– Egentlig hadde jeg håpet på Magnus. Jeg ville hatt mindre sjanse mot ham, men det er morsommere å møte nummer en i verden, sa han.

– Det var en litt dårlig dag. Jeg kom egentlig aldri inn i det, verken mot Ding eller Giri. I det siste partiet var det lite som sto på spill, og spillet bar litt preg av det. Jeg er videre, og forhåpentlig ligger det mest spennende lenger framme, sa Carlsen til TV 2.

Kanalens sjakkekspert Jon Ludvig Hammer sa at det virket som Carlsen ga litt blaffen søndag.

– Det er berettiget kritikk, absolutt, svarte Carlsen.

– Det er veldig gøy at Aryan gikk videre. Å vinne fire partier på rad (lørdag og søndag) er utrolig bra. Jeg synes det er hyggelig at jeg slipper å møte Aryan i første utslagsrunde, sa Carlsen.

– Nå er vi på hver vår side av oppsettet, så da kan vi heller møtes i finalen.

Carlsen spilte remis mot Ding Liren og Giri søndag, før han satte punktum med seier over canadiske Eric Hansen. Han endte på 2.-plass i grunnspillet ett poeng bak Giri.

Etter at begge hadde spilt ferdig lå det an til at Carlsen og Tari ville møtes i kvartfinalen, men i dagens siste parti tok David Anton poenget som sendte ham forbi Tari. Dermed er det han som møter Carlsen, mens Tari møter Giri.

(©NTB)