Menu
Tiger Woods kjempet med tårene. Foto: Gerald Herbert / AP / NTB

Tårevåt Tiger Woods inn i Hall of Fame – hylles av Tutta

Tiger Woods kjempet med tårene da han onsdag holdt sin takketale etter å ha fått plass i golfens Hall of Fame.

Av NTB | 10.03.2022 10:10:14

Sport: Den amerikanske golflegenden ble introdusert av sin egen 14-årige datter Sam under seansen. Etterpå spøkte han med å ha tapt et veddemål om at han ikke skulle begynne å gråte.

Woods står med utrolige 82 turneringsseirer på PGA-touren. 15 av dem har kommet i golfsportens prestisjetunge Majors. I takketalen onsdag fortalte han at kjærligheten til idretten startet allerede da han var seks år.

Faren og moren tok på et tidspunkt opp et ekstra lån på familiens bolig for at golfstjernen skulle ha mulighet til å spille juniorturneringer i California.

– Lidenskapen for å spille golf drev meg. Ingen skulle nekte meg å spille. Jeg elsket det. Jeg hadde et brennende ønske om å kunne uttrykke meg selv, sa 46-åringen.

Da Woods skulle fortelle om alt moren og faren ofret for at han selv skulle kunne spille golf, kjempet han med tårene og var svært emosjonell. Han hyllet foreldrene for å ha lært ham at ingenting kommer gratis, men at man må gjøre seg fortjent til det man oppnår i livet.

– Det definerte oppveksten min, og det definerte karrieren min, sa 46-åringen.

«Gratulerer Tiger Woods for å ha blitt innlemmet i World Golf Hall of Fame i går kveld. Du har definitivt fortjent det! Så heldig å ha krysset veier med deg i løpet av våre karrierer, jeg har lært av den aller beste! Takk!», skriver Tutta på Twitter torsdag.

Woods, som også har havnet i overskriftene for flere utenomsportslige episoder de siste årene, fikk følge på veien inn i Hall of Fame av to andre golfprofiler onsdag. Susie Maxwell Berning vant elleve turneringer på LPGA-touren i sin karriere, mens Tim Finchem var sjef på PGA-touren fra 1994 til 2016.

Woods’ avdøde far vokste opp på samme tid som golflegenden Charlie Sifford. Sifford var den første afroamerikaneren som spilte på PGA-touren.

I etterkant av seansen ble Woods hyllet av flere. Suzann Pettersen snakker varmt om et av sine store forbilder.

(©NTB)