Menu
Johannes Dale vant i Frankrike søndag. Foto: Geir Olsen / NTB

Tårevåt Dale etter etterlengtet seier: – Mange som gråter med meg i dag

Skiskytter Johannes Dale tok seieren på verdenscupfellesstarten i Annecy søndag. Etter målgang presset tårene på. Tankene gikk tilbake til et tungt fjorår.

Av NTB | 18.12.2022 13:15:22

Sport: – Dette er stort. Jeg hadde et skikkelig drittår i fjor. Det å komme tilbake å ta en verdenscupseier før jul, det er jammen meg gøy, sa en gråtkvalt Dale til TV 2.

Sturla Holm Lægreid vant jaktstarten i Frankrike lørdag, men søndag ble han slått på de siste meterne av nettopp Dale. Verdenscupleder Johannes Thingnes Bø ble nummer tre.

Deretter fulgte franske Fabien Claude, mens Vetle Sjåstad Christiansen og Tarjei Bø ble nummer fem og seks.

Dale kjempet mot tårene gjennom hele seiersintervjuet.

– Dette er en så stor lettelse. Det er totalt annerledes fra i fjor. Jeg gråt da jeg tok min første verdenscupseier, og så fikk jeg det drittåret, og da smaker den andre kanskje vel så godt, sa Dale og fortsatte:

– Jeg vet det sitter mange hjemme som heier på meg. Takk til alle hjemme. Det er mange som gråter med meg i dag, tror jeg.

– Det er talentløst at han ble sparket ut av landslaget med det talentet og de egenskapene Dale har. De burde hatt plass til han, sa Ole Einar Bjørndalen på TV 2.

Fram til tredje skyting søndag hadde nordmennene gjort alt perfekt, og det var fire nordmenn i tet i form av Johannes Thingnes Bø, Sturla Holm Lægreid, Johannes Dale og Vetle Sjåstad Christiansen.

Alle de norske måtte tåle én eller flere bom, men det var likevel fire norske i tet inn mot den fjerde og siste skytingen. Den eneste forskjellen var at Filip Fjeld Andersen hadde tatt over fjerdeplassen, mens Dale hadde falt noe nedover resultatlisten.

Lægreid klarte ikke å holde Dale unna i langrennssporet og måtte se seg spurtslått av landsmannen.

– Jeg trodde egentlig det var for langt, men så bestemte jeg meg for å gi det et skikkelig forsøk. Så nærmet jeg meg, og ga det er skikkelig nådestøt i langbakken, fortalte Dale.

Thingnes Bø ble nummer tre, foran Claude, Christiansen og Tarjei Bø. Filip Fjeld Andersen endte som nummer ni.

Dale mistet plassen på landslaget etter den svake sportslige fjorårssesongen. I vinter er han på rekruttlaget.

Lægreid fikk en bom på siste skyting, mens Thingnes Bø og Christiansen måtte ut i to strafferunder. Likevel var det Lægreid som gikk først ut på sisterunden. Dale kom ti sekunder bak etter å ha skutt fullt hus.

(©NTB)

Flere nyheter: