Menu
ARKIVBILDE: Privat

Tapte én million på FK Haugesund

Terje Egil Miljeteig investerte både tid og penger i FKH. Under emisjonen oktober 2018 tapte han aksjekapital på én million kroner. Til Haugesunds avis utrykker han et håp om at Utvik vinner saken.

Av Egil M Solberg | 07.02.2021 22:42:23

Domstol: I mai møter Arne Utvik Ole Henrik Nesheim og FK Haugesund under oppgjøret i Haugaland tingrett.

Bakgrunnen er at Utvik mener emisjonen på den ekstraordinære generalforsamlingen i 2018, som endte med at hans eierandel i FK Haugesund AS ble nedskrevet til null, skal kjennes ugyldig skriver avisa.

Når Nesheim i 2020 forsøte å selge aksjene i Haugesund stadion til Haugesund kommune for 52 millioner kroner, ble det klart at selskapet hadde langt større verdien en det som ble lagt til grunn for nedskrivingen av aksjene i 2018.

Utvik er imidlertid ikke den eneste daværende aksjonæren i FK Haugesund AS som mistet sine verdier.

Terje Egil Miljeteig tapte sin investering på én million kroner.

– Jeg har ikke vært på kamp siden det. Det sier vel alt om hva jeg mener, sier Miljeteig til avisa.

Han er også sterkt uenig i det som skjedde i forbindelse med emisjonen.

Stanset DAB-utbyggingen i distriktet

Dette er ikke det eneste forholdet Nesheim og klubben mistenkes for mislighet rundt.

I 2015 gikk FK Haugesund inn for å frata lokalradioene muligheten til å bygge ut DAB-anlegget i distriktene og med dette frarøve lokalradioene for økonomisk støtte til DAB-utbygging.

For Haugalandet og Sunnhordland er det snakk om Ryfylke, Indre Haugalandet og store deler av Sunnhordland. Områder som etter intensjonen skulle fått full DAB-dekning i 2016. Det fikk Nesheim og FK Haugesund stanset.

Pengene gikk isteden til fotballklubben, mens Haugaland kraft dekket kostnadene med å sette opp to DAB-sendere i sentrale strøk, hvor radioene allerede hadde DAB-dekning.

Haugaland Kraft har opplyst at de var med på angrepet mot lokalradioene fordi dette vil gi dem trafikk i fibernettet ut til noen gamle radiomaster.

Jan Håland, leder av fibervirksomheten i Haugaland Kraft, nekter for at kraftselskapet har gjort noe galt.

Flere nyheter: