Menu
Markus Hoelgaard (Uno-X) måtte nøye seg med annenplassen i UCI-rittet Cro Race som ble avsluttet i Zagreb søndag. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Tapper Hoelgaard måtte gi tapt i Kroatia: Gikk for seier i sitt siste ritt for Uno-X

Markus Hoelgaard gjorde et ærlig forsøk på den siste etappen av sykkelrittet Cro Race, men briten Stephen Williams ble for sterk og vant sammenlagt.

Av NTB | 03.10.2021 17:53:09

Sport: Markus Hoelgaard hadde 18 sekunder å ta inn på briten Williams i ledertrøyen foran den siste etappen. Uno-X-syklisten Hoelgaard satte inn støtet på den siste runden med en kraftig stigning inne i Zagreb, men fikk briten og nederlenderen Tim van Dijke med seg.

Det var van Dijke som tok spurten foran Williams og med Hoelgaard på tredjeplassen. Det norske Uno-X-laget gjorde en kjempejobb med å sette Hoelgaard i posisjon fram til avgjørelsen.

Nordmannen endte på andreplass i sammendraget, 20 sekunder bak Williams. Det er det siste rittet han sykler for Uno-X før han skal sykle for Trek-Segafredo neste sesong.

– Vi la en plan om å gå all inn for å ta ledertrøya. Gutta fulgte planen til punkt og prikke og vi leverte et perfekt løp. Dessverre var Williams for sterk, så det var ikke mulig å ta trøya fra ham, sa Hoelgaard til NTB.

– Han var sterkest i rittet, så det var fair at han tok det til slutt, la han til.

(©NTB)

Flere nyheter: