reklame for Sheiken Bowling
Menu
Casper Ruud spilte tappert med tapte for russeren Daniil Medvedev i ATP Cup tirsdag. Foto: Trevor Collens / AP / NTB scanpix

Tap for Ruud og Norge

Casper Ruud tapte 3-6, 6-7 for den russiske storspilleren Daniil Medvedev under 3. runde av ATP Cup i Australia tirsdag. Norge vil dermed tape for Russland.

Av NTB | 07.01.2020 06:54:39

Sport: Nordmannen viste solid spill og var helt på høyde med sin motstander. Etter bare ett servebrudd tok verdens femte beste spiller for tiden, det første settet 6-3.

Den 21 år gamle nordmannen hadde derimot store muligheter til å snu kampen i det andre settet. Han fikk en del vinnere og klarte å bryte russeren til 3-1-ledelse. Nå klarte ikke Ruud å holde sin neste serve, slik at Medvedev kunne redusere. Spillerne holdt sine server resten av settet og kampen ebbet ut til 6-6 og tie break

Der ledet Ruud 4-2 før russeren skjerpet seg og tok hjem kampen med 8-6.

Ruud har så langt vunnet to singleseire i ATP Tour. Det vil gi ham 130 poeng på ATP-rankingen hvor han er nummer 53. Ved neste korsvei vil han ta seg opp blant de 50 beste til en 46.-plass.

– Jeg følte at jeg klarte å utfordre ham. Jeg hadde noen muligheter i det andre settet, men det var dessverre noen poeng som skilte oss, sa Ruud.

Neste turnering for Ruud blir ATP-turnering i Auckland, New Zealand fra mandag.

– Dette er en god oppladning til Australian Open. Nå må man tenke på neste turnering i Auckland. Det går i ett og jeg gleder meg allerede. Spillet er bra og det er bare å holde det gående, sa Ruud.

Viktor Durasovic tapte sin kamp 2-6, 1-6 for Karen Khatsjanov. Dermed gikk Norge tap kampen i gruppe D i ATP Cup.

De norske gutta kom under, men klarte å bryte tilbake. De hadde settball på 5-4 men Durasovic misset muligheten med doublefeil og russerne utlignet til 5-5. Settet gikk til tie break. Det vant russerne med 7-4.

I det andre settet ble det også jevnt, men etter at noe sliten Ruud ble brutt på stillingen 4-5 tok de to russiske innbytterne hjem også den kampen.

– Det var gøy, tøft og varmt. Det var virkelig utfordrende. Det er litt kontraster fra det jeg er vant til, sa Ruud til Eurosport.

Ruud og Durasovic spilte double mot Tejmuraz Gabasjvilij og Konstantin Kravtsjuk.

(©NTB)

Flere nyheter: