Menu
Anders Mol og Christian Sørum tapte kamp to i verdentourfinalen på Sicilia. Foto: Heiko Junge / NTB

Tap for Mol og Sørum i thrillerkamp

Anders Mol og Christian Sørum røk 1-2 for nederlenderne Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen i verdenstourfinalen i sandvolleyball på Sicilia.

Av NTB | 07.10.2021 12:07:24

Sport: Dermed fikk nederlenderne revansj etter å ha tapt for Mol og Sørum både i åttedelsfinalen i Tokyo-OL og i EM-semifinalen i etterkant av sommerlekene i Japan.

Det første settet torsdag ble av det særdeles jevne slaget. Lagene byttet på å ha ledelsen underveis, men mot slutten satte Brouwer og Meeuwsen inn en offensiv. På stillingen 20-19 utnyttet nederlenderne ballen som ga 21-19-seier.

Sett nummer to ble også en thriller og kunne gått begge veier. Mol og Sørum var presset mot slutten, men en solid snuoperasjon ga en hardt tilkjempet 25-23-seier.

Deretter vartet Christian Sørum opp med et serveess og skaffet de norske gutta den første matchballen. Den avverget Brouwer og Meeuwsen. Deretter reddet begge lag matchballer på rekke og rad i det som ble et maratonsett.

Kampen ble avgjort da nederlenderne blokket ned Anders Mol på stillingen 23-22. Settet endte dermed 24-22.

Mol og Sørum innledet turneringen på Sicilia med en stødig 2-0-seier mot italienerne Adrian Carambula/Enrico Rossi onsdag.

Den norske duoen møtte også det russiske paret under Tokyo-OL. Der ble det først tap i gruppespillet, før Mol og Sørum slo tilbake og beseiret dem i kvartfinalen på vei mot det olympiske gullet.

Fredag avslutter de norske favorittene gruppespillet på Sicilia mot Cherif/Ahmed Tijan fra Qatar. Sistnevnte par tok bronse under Tokyo-OL.

Kvartfinaler og semifinaler spilles lørdag, og bronsefinale og finale spilles søndag.

I sett nummer tre var det nederlenderne som tidlig skaffet seg et lite grep. Mol og Sørum slet med å komme seg à jour, men klarte det til slutt på 14-14.

Det er kun de ti beste lagene i verden som deltar på Sicilia. Senere torsdag venter ny kamp i gruppespillet mot Konstantin Semenov og Ilja Lesjukov fra Russland.

(©NTB)

Flere nyheter: