Menu
Viktor Hovland i aksjon under foursomekampen i Ryder Cup fredag. Foto: Jeff Roberson, AP / NTB

Tap for Hovland i Ryder Cup-debuten tross godt spill – får ny tillit

Viktor Hovland leverte mye godt spill i Ryder Cup-debuten, men det holdt ikke til poeng for Europa i fouresomekampen fredag. USAs duo viste seg for sterke.

Av NTB | 24.09.2021 18:52:24

Sport: USA stilte med sine to høyest rangerte spillere, verdenstoer Dustin Johnson og -treer Collin Morikawa, i duellen med Hovland og Paul Casey. Kampen var jevn og spennende en god stund, men USA-duoen satte inn støtet vel halvveis og sto som vinnere etter 16 hull.

Da ledet de med tre hull. Amerikanerne vant seks hull (1, 6, 7, 11, 12 og 16), europeerne tre (3, 4 og 13). Hovland og Casey ledet duellen etter 4. og 5. hull, men lå under fra og med det sjuende hullet.

Hovland viste nok til at Europas kaptein Padraig Harrington ga ham ny tillit i fredagens fourballkamper. Da spiller han sammen med Tommy Fleetwood, mot Justin Thomas og Patrick Cantlay.

Verdensener Jon Rahm og hans spanske landsmann Sergio Garcia tok turneringens første poeng for Europa, men ellers var det amerikanerne som dominerte foursomekampene fredag og tok ledelsen 3-1.

Garcia tok sin 23. seier i Ryder Cup-kamper og tangerte dermed rekorden til Nick Faldo.

USA tok ledelsen på 1. hull da Casey misset en birdieputt fra drøyt seks meter. Morikawa senket den aller første birdien i årets Ryder Cup.

På neste hull var Hovland nær å greie eagle da hans innspill stoppet rett ved hullet. Casey greide enkelt birdie, men Morikawa matchet ham, og USA beholdt ledelsen.

Allerede på 3. hull var det uavgjort, da Hovland senket sin birdieputt etter at Johnson misset. Så tok Europa-duoen ledelsen da Hovland la press på Morikawa, som misset sin putt. Etter fire hull fikk nordmannen føle hvordan det føles å lede en Ryder Cup-kamp.

Hovland hadde en god sjanse til å øke ledelsen på 5. hull, men det hullet ble delt.

Hovland hadde en mulighet til å utligne på 8. hull, men putten rullet forbi hullet. På neste hull var det Casey som kunne utlignet, men hans birdieputt gikk i kanten og ut.

Etter at Hovland og Johnson rullet inn korte parputter på 10. hull, satte USA inn støtet, ansporet av et entusiastisk hjemmepublikum.

På 11. hull misset Casey så vidt en birdieputt fra kanten av greenen, mens Morikawa rullet inn sin fra en drøy meter. USA ledet med to hull, og la på til tre allerede på 12. hull. Johnson leverte et innspill som stoppet rett ved hullet. Hovlands innspill la seg til ro seks meter fra hullet, og Casey fikk ikke inn putten.

Hovlands imponerende par fra roughen på 13. hull reduserte ledelsen, ettersom Johnson misset.

Hovland er med 14.-plass nest høyest rangert av spillerne på Europa-laget. Ti av de tolv amerikanerne er foran ham på verdensrankingen.

Det skal spilles fire fourballkamper senere fredag. Da spiller hver spiller med sin egen ball, og lagets beste resultat blir tellende på hvert hull.

Hovland ristet tidlig av seg debutantnervene og spilte som en garvet Ryder Cup-veteran. Han bidro til at lagene vekslet på å lede første halvdel kampen av Whistling Straits-banen ved Lake Michigan.

Så var det USAs tur til å vende. Johnson senket birdieputter både på 6. og 7. hull. På sjuende hull leverte Casey et dårlig utslag og Hovland en vipp inn på greenen som var litt for hard. Casey var nær ved å berge duoen med en lang birdieputt, men den gikk i kanten av hullet og ut.

Nordmannen hadde deretter en god birdieputt fra ti meter på 14. hull, men den rullet så vidt forbi, og hullet ble delt. På 15. hull satte Hovlands flotte innspill Casey opp for en stor birdiesjanse, men den ble misbrukt. På 16. hull slo Casey i en sandgrav. Hovland slo inn på greenen, men Casey fikk en vanskelig putt, og amerikanerne vant hullet og kampen.

(©NTB)