Menu
Det ble opprettet en sikkerhetssone på 100 meter etter at en tankbil med bensin kjørte av veien i Karasjok mandag kveld. Tirsdag morgen er tankbilen tømt for bensin, og det jobbes nå med å berge bilen opp fra grøfta. Foto: Kjell Harald Sæther / NTB

Tankbil i Karasjok tømt for bensin – evakuerte får dra hjem

Tankbilen som kjørte utenfor veien på riksvei 92 i Karasjok ble tirsdag morgen tømt for bensin.

Av NTB | 22.11.2022 09:16:57

Økonomi og næringsliv: Tankbilen kjørte av veien mandag kveld, og på grunn av eksplosjonsfare ble beboere i sju hus i området evakuerte. Det ble også opprettet en sikkerhetssone på 100 meter.

– Tankbilen hadde 38.000 liter bensin i tankene. Bensinen er nå overført til en annen tankbil, og alle de evakuerte har fått beskjed om at de kan flytte hjem, sier operasjonsleder Tarjei Leinan Mathiesen i Finnmark politidistrikt til NTB tirsdag morgen.

De evakuerte oppholdt seg på hotell og hos kjente mens tømmingen av tankbilen foregikk. Ingen ble skadd i ulykken.

– Veien ble delvis åpnet etter at tankene var tømt. Morgentrafikken og skoletrafikken ble sluppet gjennom, men strekningen er nå stengt igjen mens arbeidet med å få tankbilen opp fra grøfta pågår, opplyser operasjonslederen.

Politiet jobber nå videre med å avdekke årsaken til at tankbilen havnet utenfor veien. Sjåføren skal avhøres i løpet av dagen.

(©NTB)

Flere nyheter: