reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Pressebilde

Tangen med nytt krimunivers

I to år har forfatter Geir Tangen jobbet med å utvikle en ny krimserie. Denne gang med et mørkere og langt mer alvorlig bakteppe.

Av Egil M Solberg | 16.12.2020 15:56:01

Litteratur: I januar kommer «Vargtimen» ut på Gyldendal Norsk Forlag. Første bok med overbetjent Gabriel Fjell og Kriposetterforsker Aida Ibrahim i hovedrollene.

Tematikken er psykisk helse og selvmord blant ungdom. Et aktuelt, svært viktig, men også veldig uvanlig tema å behandle i en krimroman.

– For meg personlig har det vært en tøff reise inn i et tema som
betyr ekstra mye for meg som ungdomsskolelærer, forteller Tangen.

Vargtimen er en kriminalroman som bruker ungdom og psykisk helse som bakteppe. En bølge av selvdrap blant tenåringer slår inn over byen, og det viser seg ganske snart at disse er knyttet opp mot en utfordring som verserer på sosiale medier ved navn «Blue Whale Challenge».

Ungdommene som tar utfordringen brytes sakte og metodisk ned gjennom daglige oppdrag over 57 dager, før de ender opp med å ta sitt eget liv.

Nyutnevnt overbetjent Gabriel Fjell har selv en eldre søster som tok livet av seg i ungdommen, og får denne bølgen i fanget som sin aller første sak som etterforskningsleder.

Selvdrap er noe av det vanskeligste å etterforske, og nær sagt umulig å straffeforfølge, men i dette tilfellet befinner det seg en person som står bak den nettbaserte utfordringen. En person som ønsker å se disse unge menneskene dø for egen hånd.

Det er denne bakmannen Gabriel og hans team må få has på i Vargtimen, samtidig som de må forsøke å redde ungdommene som mest av alt ikke ønsker å bli reddet.

Hør intervjuet med Tangen på Radio Haugaland

Flere nyheter: