Menu
Ingrid Landmark Tandrevold ble beste norske i Anterselva fredag. Foto: Geir Olsen / NTB.

Tandrevold og Eckhoff et stykke unna OL-form i Anterselva – fransk seier

Verken Ingrid Landmark Tandrevold eller Tiril Eckhoff var treffsikre nok til å hevde seg i toppen på normaldistansen i skiskytterverdenscupen i Anterselva.

Av NTB | 21.01.2022 15:38:20

Sport: Farten i sporet var heller ikke god nok for Tandrevolds del til å prestere i toppen under høyderennet i Italia.

Både Tandrevold og Eckhoff har et stykke igjen til OL-formen basert på fredagens renn. Heldigvis for dem begge er det en stund til det braker løs i OL i Beijing i begynnelsen av februar.

Tandrevolds tre bom og ikke helt topp langrennsfart plasserte henne på 8.-plass. Hun hadde 2.52,7 minutter opp til seieren da knappe 60 løpere var i mål.

– Det er ingenting som er dårlig, men heller ikke ingenting som er bra nok. Det ble et par bom for mye. Det går riktig vei, og det var det som jeg hadde håpet på før OL, sier Tandrevold til NRK.

Eckhoff sier i intervjuet med NRK at hun var «dritfornøyd».

– Jeg har gjort noen tøffe valg og reist hjem fra verdenscupen for å trene. Jeg er glad for at jeg gjorde det. Jeg kjenner ut som meg selv igjen og har troen på at jeg skal komme meg i bra form til OL.

Den franske jenta hadde færrest bom og fikk fortest av alle. 2.-plassen gikk til franske Julia Simon. Med to bom endte hun 51,1 sekunder bak lagvenninnen.

Sveriges Mona Brorsson pådro seg tre to tilleggsminutter, og hun kom 1.37,2 minutter bak på 3.-plass.

Flere av de beste i verdenscupen sto over rennet, blant dem verdenscupleder Marte Olsbu Røiseland og de svenske søstrene Hanna og Elvira Öberg.

Røiseland har vært den klart beste norske kvinnelige skiskytteren denne sesongen, og er den det er lov til å ha størst forhåpninger til under OL-dagene i Kina.

Eckhoff hadde nest beste langrennstid av samtlige, men fire bom ga 11.-plass og 3.06,9 minutter opp til seierskvinnen Justine Braisaz-Bouchet fra Frankrike. Likevel var løpet et steg i riktig retning.

Braisaz-Bouchet var den beste. Hun slapp unna med det ene tilleggsminuttet på første stående og gikk inn til vinnertiden 42.20,6 minutter.

(©NTB)

Flere nyheter: