Menu
Ingrid Landmark Tandrevold har vært til grundig undersøkelse etter at hun fikk hjerteflimmer og måtte bryte sprinten i Oberhof. Foto: Matthias Schrader, AP / NTB

Tandrevold etter hjerteflimmer: – Jeg kommer sterkere tilbake

Ingrid Landmark Tandrevold har vært til hjerteundersøkelse i Tyskland etter kollapsen på sprinten torsdag. – Jeg kommer sterkere tilbake, lover hun.

Av NTB | 14.01.2021 20:08:13

Sport: – Jeg fikk hjerteflimmer på vei ut av matta etter siste skyting, følte meg akutt uvel og at jeg mistet all energi i kroppen. Jeg kjente umiddelbart igjen symptomene ettersom jeg har erfart dette en gang før. Det var faktisk her i Oberhof i 2017, sier hun i en pressemelding fra Norges Skiskytterforbund.

– Da ble jeg undersøkt i Tyskland og også hjemme i Oslo, og ingen uregelmessigheter ble funnet. Etter det er hjertet regelmessig kontrollert, også før denne sesongen, uten å finne feil.

Det ble tatt EKG rett etter torsdagens renn, og det er sendt og dobbeltsjekket av Olympiatoppens spesialist i Oslo. Igjen ser alt helt normalt ut.

– Alt stemte mye bedre enn forrige helg, og jeg var klar til å bite meg fast i ryggen til Tiril (Eckhoff) på sisterunden, sier hun.

I stedet måtte hun bryte sprinten, mens Eckhoff gikk inn til seier.

Det var lite hyggelige TV-bilder da Tandrevold lå i snøen omringet av lagledere. Sportssjef Per Arne Botnan sto akkurat der Tandrevold la seg ned, og han kunne bistå henne umiddelbart.

– Til slutt vil jeg si at jeg var litt usikker på om jeg skulle fortelle dette, fordi jeg ikke ønsker at det skal være hovedfokus framover. Jeg er veldig trygg på at jeg har et godt helseteam i ryggen og at vi tar gode valg sammen, så nå vil jeg bare se framover.

Skiskytterforbundet skriver at ingen ytterligere kommentarer rundt hendelsen vil gis på dette tidspunkt.

Landmark sier at hun følte seg veldig pigg og opplagt før start, og hun vet ikke hva som utløste hendelsen.

– Jeg er selvfølgelig veldig lei meg, mest fordi jeg hadde et veldig godt løp på gang og følte at jeg var tilbake i verdenstoppen, men også fordi man blir litt usikker og urolig når man opplever noe sånt. Jeg vet at det riktige var å stå av løpet, og at man alltid skal sette helsa først. Nå føler jeg meg helt fin, og jeg kommer sterkere tilbake, forsikrer hun.

(©NTB)

Flere nyheter: