Menu
Ingrid Landmark Tandrevold hadde ingen problemer med å senke blinkene på liggende, men på stående skyting glapp det på det fjerde skuddet. Foto: Anders Wiklund / TT/ NTB

Tandrevold beste norske på sprinten i Finland – østerrikske Hauser med klar seier

Ingrid Landmark Tandrevold tabbet seg ut på siste skyting og ble nummer seks på sprinten i verdenscupen i skiskyting i finske Kontiolahti lørdag.

Av NTB | 03.12.2022 14:47:13

Sport: Østerrikske Lisa Theresa Hauser vant med 17,3 sekunder på italienske Lisa Vittozzi. Linn Persson fra Sverige ble treer.

Tandrevold hadde ingen problemer med å senke blinkene på liggende, men på stående skyting glapp det på det fjerde skuddet. Før bommen lå 26-åringen an til seier.

– Nei, der røk nok førsteplassen, sa TV2s ekspertkommentator Ole Einar Bjørndalen da Tandrevold gikk ut fra standplass.

– Jeg er fornøyd uansett hvilken plass det blir. Jeg ble litt for ivrig på siste skyting der, men ut ifra tidligere erfaring så kan jeg ikke forvente å treffe alle blinkene, sa hun med et smil til TV 2.

Tirsdag skjøt Tandrevold 20 treff for første gang i en normaldistanse i verdenscupåpningen.

Ida Lien imponerte alle lørdag. 25-åringen fikk en bom på første skyting, men senket alle blinkene på stående og gikk godt i sporet. 25-åringen kunne dermed smykke seg med en 10.-plass.

Hanna Öberg har vært suveren de to første rennene i år, men lørdag ble det to bom på siste skyting. Dermed røk pallen for svensken, som endte langt bak.

Søndag venter det jaktstart for kvinnene. Til uka skal skiskyttereliten igjen konkurrere i verdenscupen, da i østerrikske Hochfilzen. Først ut for kvinnene er sprint på torsdag.

Tandrevold kom inn 31,6 sekunder bak vinneren. Etter målgang var hun likevel fornøyd med egen innsats.

Emilie Kalkenberg skjøt fullt hus og gikk inn til 15.-plass. Karoline Knotten, Karoline Erdal og Ragnhild Femsteinevik klarte ikke å hevde seg. Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff er ikke med i sesongåpningen Finland.

(©NTB)

Flere nyheter: