reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Daniel-André Tande måtte over ende i Ruka, men slapp unna med en forslått kropp. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB

Tande ut av bakken på båre etter fall i Ruka – Forfang disket etter Stöckl-tabbe

Daniel-André Tande falt i sitt første hopp i Ruka og ble fraktet ut av bakken av hjelpemannskapene. Han slapp derimot unna uhellet med skrekken.

Av NTB | 28.11.2020 17:53:09

Sport: Daniel-André Tande hadde et oppløftende treningshopp tidligere på dagen, men fikk bare opp 106,5 meter i sitt svev 1. omgang. Han måtte over ende etter å ha krysset skiene sine i landingen. Han hadde tydelige smerter og ble fraktet ut av bakken på båre.

– Det var nok bare en ordentlig trøkk i hofte og kne og det som er på høyresiden. Legene tok noen tester inne i ambulansen hvor korsbånd og menisk var bra. Nå er det bare en gul og blå kropp. Jeg fryktet jo at det var nye seks måneder ute igjen, sa Tande til NRK.

– Legene fortalte at det ikke var snakk om noe båndskade. Han kunne heldigvis gå til garderoben selv, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

– Kneet var stabilt, men han hadde fått et slag mot kneskålen og alle som har fått det vet jo hvor vondt det er, sa Bråthen.

– Han landet mye tidligere enn han pleier og mistet balansen og falt over på den ene siden, forklarte Bråthen.

Hopperne har gjerne en fart på opp mot 100 km/t i landingsøyeblikket.

Johann Forfang ble disket etter å ha satt av gårde fra bommen før han hadde fått det grønne lyset. Han ble vinket ut av landslagstrener Alexander Stöckl, men FIS mente det grønne lyset ikke hadde kommet ennå og disket Forfang.

– Det var en glipp fra Alex sin side. Han er bare et menneske han også og var nok preget av det som akkurat hadde skjedd med Daniel. Jeg har vondt av begge to, sa hoppsjefen.

– Det var litt mye som skjedde. Jeg hadde tankene mine med Daniel på sykehus og hadde ikke helt fokus. Jeg så det telle ned til 15 sekunder og vinket ham utfor. Det er veldig synd at Johann ikke får hoppe i annen omgang, sa Stöckl.

(©NTB)

Flere nyheter: