Menu
Daniel-André Tande ble toer i Klingenthal. Her er han fra et tidligere renn. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB

Tande tok sin første pallplass etter skrekkfallet på norsk kjempedag

Daniel-André Tande hoppet seg opp fra tredjeplass i første omgang og ble nummer to i søndagens verdenscuprenn i hopp i tyske Klingenthal.

Av NTB | 12.12.2021 18:04:59

Sport: Tande fikk til et svev på 130,5 meter i første omgang og landet på formidable 141,5 meter i det andre. Det gjorde ham til toer i rennet, og det var kun 2,6 poeng opp til Ryoyu Kobayashi.

Den japanske vinneren hoppet 129,5 og 139 meter i sine to hopp.

– Dette var gøy. Veldig gøy. Det er vanskelig å beskrive. Et av de større minnene jeg kommer til å ha i hoppbakken, sa en emosjonell Tande til Viaplay etter rennet.

– Dette er grunnen til at jeg holder på meg skihopping, fortsatte den glade norske hoppstjernen.

I mars falt Tande stygt i skiflygingsbakken i Planica. Han punkterte lungen, brakk kragebeinet og pådro seg fire hjerneblødninger.

Halvor Egner Granerud lå på annenplass etter første omgang, kun 0,9 poeng bak Kobayashi. I annen omgang måtte sist sesongs klare verdenscupvinner se seg passert av flere lagkamerater.

Marius Lindvik ble nummer tre etter å ha landet på 141 meter i finaleomgangen, mens Robert Johansson endte på fjerdeplass etter et strålende finalehopp på 139,5 meter.

Deretter fulgte Granerud og Johann Forfang på det som ble en norsk jubeldag av de helt sjeldne.

– Ganske spesielt å bli nummer fem og være fjerde best på laget. En kjempebra dag. Jeg tror vi hadde den beste servicemannen i dag, sa Granerud.

Landslagstrener Alexander Stöckl kunne ikke huske å ha opplevd maken til norsk suksess.

– Nei, aldri. Det har ikke skjedd. Det er historisk. Hva skal jeg si? Det er en dag med positive og negative beskjeder, sa han til Viaplay etter rennet.

– Jeg må bare forholde meg til det. Jeg får ikke gjort noe med det. Det viktigste er å gjøre det beste ut av det, bruke tiden fornuftig og håpe jeg ikke får symptomer, sa Stöckl til NTB.

Ingen av de øvrige i den norske leiren skal være smittet, men hopperne skal testes på vei hjem til Norge.

Neste helg er det verdenscuprenn i sveitsiske Engelberg. Dit reiser ikke Stöckl. Han blir værende i Tyskland inntil videre.

Fredrik Villumstad gikk ikke videre med sine 110,5 meter og en 44.-plass i første omgang.

Søndag kunne Tande også glede seg over at lagkameratene bidro til at det ble en enorm norsk dominans i Tyskland.

Oppladningen til søndagens renn ble ikke som vanlig for de norske hopperne. I timene før start ble det kjent at Stöckl er koronasmittet og isolert på hotellet i Klingenthal.

(©NTB)

Flere nyheter: