reklame for Sheiken Bowling
Menu
Daniel-André Tande er tilbake i Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB

Tande tilbake i Norge: – Det går bra

Daniel-André Tande landet fredag ettermiddag med ambulansefly på Gardermoen. Det skjer åtte dager etter det stygge fallet i Planica.

Av NTB | 02.04.2021 18:05:51

Sport: Han ble fløyet med ambulansefly fra Ljubljana til Gardermoen fredag og landet på norsk jord, bekrefter sportssjef Clas Brede Bråthen til VG.

– Han er nå i trygge hender i det norske helsevesenet, og det har han også vært i det slovenske helsevesenet siden han møtte «moder jord» i Planica på en svært dramatisk måte forrige torsdag, skriver Bråthen i en SMS.

Bråthen opplyser at han blir nå ført videre til et sykehus i Norge. Det er ikke kjent hvilket sykehus han blir fraktet til.

– Det går etter forholdene veldig bra. Den dialogen vi har hatt med Daniel til nå, har vært veldig god og oppløftende med tanke på hvor dramatisk dette så ut hvis vi går en uke tilbake i tid. Det er smått sensasjonelt at det går så bra med ham, sier Bråthen.

– Men samtidig er han nok avhengig av å bli fulgt tett opp av medisinsk personell i noe tid fremover.

Tande våknet mandag morgen fra kunstig koma etter fallet i skiflygingsbakken i Planica. Han pådro seg brudd i kragebeinet og fikk en punktert lunge, men unngikk heldigvis hode- og nakkeskader.

27-åringen ble lagt i kunstig koma for å roe ned hjernen og kroppen.

(©NTB)

Flere nyheter: