reklame for Sheiken Bowling
Menu
Daniel-André Tande jubler for seier på hjemmebane. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Tande-seier i Kollen under et år etter skrekkfallet: – Det gir ikke mening

Daniel-André Tande overrasket mange da han søndag hoppet til seier i Raw Air-avslutningen i Holmenkollen – ikke minst seg selv.

Av NTB | 06.03.2022 18:03:26

Historikken gjør Tandes seier sensasjonell og meget imponerende. Det er under et år siden han falt stygt i skiflygingsbakken Planica og havnet i kunstig koma med brukket kragebein og punktert lunge.

Det var vanskelig å finne ord både for vinneren, trenere og lagkamerater etter søndagens oppvisning på hjemmebane. Der gikk Tande helt til topps etter å ha vært nummer fire før finaleomgangen.

– Det er helt sykt. Det gir ikke mening, det gjør det ikke, sa Tande til NRK.

– Jeg hadde ikke forventet å være i nærheten av pallen denne vinteren. Å vinne på hjemmebane i Kollen … jeg tror ikke noe kommer til å bli bedre noen gang, la han til.

– Det er stort. Ikke minst å se hvordan han reagerer selv. Det er så ekte, og det er fantastisk å oppleve. Utrolig fortjent, sa han.

Alt havnet i skyggen av Tandes seier. Han fikk en klem av moren, og begge strigråt. Også landslagssjef Clas Brede Bråthen og landslagstrener Alexander Stöckl tørket tårer.

– Det er 50 uker siden jeg trodde han var død. Dette er sterkt, sa Bråthen.

Stefan Kraft var nummer to etter første omgang. Han falt til 3.-plass i rennet, men forsvarte ledelsen i Raw Air og vant sammenlagt.

For polakken Kamil Stoch, som ledet etter første omgang og jaktet sin første Kollen-seier, ble finaleomgangen en gedigen skuffelse. Han landet på 118 meter og endte på 15.-plass i det jevne rennet.

Johansson og Halvor Egner Granerud hoppet ganske jevnt og var nummer ti og ni etter første omgang. Etter to omganger var Johansson (9.-plass) 3,5 poeng foran Granerud (10.-plass).

Lørdagens vinner Marius Lindvik fikk det ikke til å stemme søndag, og han endte på 17.-plass etter hopp på 128 og 124 meter.

Lagkameraten Robert Johansson var blant dem som jublet med Tande på sletta etter triumfen. Han var beveget og stolt på Tandes vegne.

Seieren kom takket være et flott svev på 133,5 meter i finaleomgangen. Det klarte ingen av utfordrerne å svare på. Tande har også fått en kjempeoppladning til skiflygings-VM i Vikersund i neste uke.

(©NTB)

Flere nyheter: