Menu
Daniel André Tande endte på tredjeplass i fredaens verdenscuprenn i Lahti. Foto: Kerstin Joensson, AP / NTB scanpix

Tande på tredjeplass i Lahti, bare tre norske til finalen

Daniel-André Tande tok en sterk tredjeplass i fredagens verdenscuprenn i Lahti etter et sterkt finalehopp på 128 meter. Verdenscupleder Stefan Kraft vant.

Av NTB | 28.02.2020 19:17:38

Sport: Kraft hoppet 129,5 meter i begge omganger. Han ledet etter første omgang og leverte det beste hoppet også i finaleomgangen. Totalt vant han 5,0 poeng foran tyske Karl Geiger og 10,8 foran Tande.

Tande var på 6.-plass etter å ha hoppet 124,5 meter i første omgang. Med finaleomgangens fjerde beste hopp klatret han opp på pallen. Han endte åtte tidels poeng foran slovenske Anze Lanisek.

– Dette var en veldig fin konkurranse. Jeg håpet at jeg kunne følge opp det forrige rennet i Rasnov. Jeg hadde problemer i de første hoppene her, men så ble det bare bedre og bedre, sa Tande i en pressemelding fra arrangøren.

– Jeg er veldig godt fornøyd med prestasjonen til Daniel. Han er på pallen med god hopping, og vi vet at han har enda mer å gå på. Det lover bra inn mot Raw Air og skiflygings-VM, sa landslagssjef Alexander Stöckl.

Tre av de seks norske fikk hoppe bare en gang, og laginnsatsen lover slik sett ikke det beste før lørdagens lagkonkurranse i samme bakke.

Tande var enslig norsk svale i første omgang. Etter et hopp på 124,5 meter var han på 6.-plass 6,5 poeng bak Stefan Kraft. Fram til Dawid Kubacki på 2.-plass var det bare 2,8 poeng.

Marius Lindvik var på 19.- og Robert Johansson på 20.-plass.

– Robert og Marius trengte denne konkurransen for å finne ut ting rundt teknikken foran lørdagens lagkonkurranse, sa Stöckl.

Forfang endte på en skuffende 36.-plass, men han fikk likevel plass på Norges lag til lørdag sammen med Johansson, Lindvik og Tande.

– Johann må nok skjerpe seg litt, sa Stöckl om hans hopping fredag.

Robert Johansson og Marius Lindvik hoppet seg begge opp i finaleomgangen. Johansson endte på 12.-plass og klatret åtte plasser, mens Lindvik avanserte fire plasser til 15.-plass.

For Anders Håre, Robin Pedersen og Johann André Forfang ble det bare ett hopp i fredagens renn. Håre og Pedersen endte på 31.- og 32.-plass og var henholdsvis 0,3 og 0,5 poeng fra å kvalifisere seg til finaleomgangen.

(©NTB)

Flere nyheter: