Menu
Daniel-André Tande stiller ikke i hopp-NM tirsdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Tande og Villumstad avga positive virustester – Lindvik mister også NM-renn

Daniel-André Tande og Fredrik Villumstad har testet positivt på koronaviruset og stiller ikke i hopp-NM tirsdag. Det gjør heller ikke Marius Lindvik.

Av NTB | 18.01.2022 13:52:29

Sport: Det opplyser landslagssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Villumstad og Tande var begge del av den norske troppen som deltok i verdenscuprennene i Zakopane sist helg. I etterkant av Polen-reisen har de avgitt positive virustester.

Marius Lindvik har ikke avgitt positiv virustest, men blir heller ikke å se i Holmenkollen.

– Lindvik stiller ikke som følge av at vi tar alle forholdsregler, sier landslagssjef Bråthen til NTB.

– Resten av gjengen har avgitt negative hurtigtester. Vi må bare følge med og teste i dagene som kommer også, sier Stöckl til NTB.

– Ja, det kan jo skje, sier landslagssjefen.

Han er tydelig på at de norske utøverne har fulgt de smittevernreglene som gjelder i laget.

– De holder to meters avstand og har på munnbind hele tiden. Men viruset smitter lett, og dette er mest sannsynlig omikron. Da er det vanskelig å unngå, sier Stöckl.

– Foreløpig har vi satt vår laglege Guri Ekås på saken i samspill med Olympiatoppen. Sånn som jeg tolker regelverket, må utøvere som har vært smittet, testes to ganger de siste dagene før avreise. Hvis de er negative, går det bra. Det bør Daniel få til, sier Stöckl.

Den norske hopptroppen reiser etter planen til Kina 31. januar.

Kvalifiseringen til normalbakkerennet i Kina skal gjennomføres allerede på OLs første konkurransedag. Dagen etterpå skal det kjempes om medaljer.

– Først og fremst er dette kjedelig for utøverne. NM er et viktig renn, og da er det kjedelig når de ikke får være med, sier han.

Han opplyser at både Villumstad og Tande er symptomfrie.

– De har ikke symptomer og er ikke dårlige, sier Bråthen og legger til at han håper de positive testene ikke forkludrer oppkjøringen til Beijing-OL.

Marius Lindvik har vist kjempeform den siste tiden og ville vært den største favoritten til å ta NM-gullet i Holmenkollen tirsdag. Rælingen-hopperen var i egen klasse da han vant søndagens verdenscuprenn i Zakopane.

Landslagstrener Alexander Stöckl opplyser til NTB at Tande og Villumstad delte rom i Zakopane denne helgen. Foruten dem besto den norske troppen til rennene i Polen av Lindvik, Halvor Egner Granerud, Johann Forfang, Sondre Ringen og Robin Pedersen.

Om den positive virustesten eventuelt vil få konsekvenser for OL-deltakelsen til for eksempel Daniel-André Tande, er høyst usikkert. De kinesiske arrangørenes regler legger opp til hyppig testing før avreise av utøvere som har vært smittet den siste perioden opp mot vinterlekene.

Landslagssjef Clas Brede Bråthen føler med utøverne som ikke får muligheten til å konkurrere om NM-medaljer i Holmenkollen tirsdag.

(©NTB)