Menu
Karl Geiger vant det 1000. verdenscuprennet i hopp søndag. Her er han i svevet i Lahti. Foto: Markku Ulander, Lehtikuva via AP / NTB scanpix

Tande og Johansson hoppet seg opp da Geiger vant verdenscuprenn nummer 1000

Med omgangens nest og fjerde lengste svev endte Daniel-André Tande og Robert Johansson som nummer 9 og 8 etter finaleomgangen i Lahti. Tyske Karl Geiger vant.

Av NTB | 01.03.2020 17:31:33

Sport: Geiger ledet etter første omgang og så ikke ut til å la seg affisere av presset da han sto alene igjen på topp. Han hoppet like greit lengst av samtlige.

Etter 122,5 og 130 meter seiret han 5,9 poeng foran verdenscupleder Stefan Kraft. Michael Hayböck sørget for at det ble to østerrikere på seierspallen.

– Dette var en stor dag for meg. Begge hoppene mine var virkelig gode, og det er utrolig at det er jeg som vant det 1000. verdenscuprennet, sa Geiger etter sin sjette seier i verdenscupen, og den fjerde i vinter.

– Jeg liker å hoppe sist i finalen, for da vet jeg at jeg har noe å gå på til konkurrentene. Målet mitt for Raw Air er å hoppe som jeg gjorde denne helgen.

De lå som henholdsvis nummer 12 og 17 etter første omgang takket være hopp på 117,5 og 114 meter. I finaleomgangen gikk det bedre, spesielt for Tande som hoppet nest lengst i omgangen med 127,5 meter. Det ga omgangens fjerde beste poengsum.

– Førstehoppet var veldig frustrerende. Jeg hadde en veldig god følelse i ovarennet, men jeg var tydeligvis litt tidlig. I finaleomgangen var arbeidsoppgaven å være litt sen, og det greide jeg, sa Tande til NRK.

Johansson var ikke mye dårligere. Med 127 meter slo han landsmannen med 1,1 poeng.

Johann André Forfang ble tredje beste norske med 16.-plass etter hopp på 115 og 122,5 meter.

Anders Håre, Robin Pedersen og Marius Lindvik klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen. Etter hopp på 109, 108,5 og 106 meter ble de nummer 37, 38 og 42.

Robert Johansson og Daniel-André Tande hoppet seg opp i finaleomgangen og ble nummer åtte og ni.

– Det var alt i alt en bra konkurranse, men en dårlig landing i første omgang ødela litt, sa han til NRK.

(©NTB)

Flere nyheter: