reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
En covid-19-pasient koblet til en pustemaskin på et sykehus i Bergamo i Nord-Italia. For første gang siden koronakrisen brøt ut i landet, har antallet intensivpasienter falt fra en dag til en annen. Foto: Claudio Furlan/LaPresse via AP / NTB scanpix

Tallet på intensivpasienter faller i Italia

For første gang faller antallet covid-19-pasienter i intensivbehandling i Italia, som lørdag rapporterer om under 700 nye koronadødsfall.

Av NTB | 04.04.2020 19:03:16

Medisin og helse: – Dette er veldig viktige nyheter, fordi det gir våre sykehus muligheten til å trekke pusten, sier Angelo Borrelli, sjefen for organet som presenterer den daglige statistikken fra italienske myndigheter.

Antallet pasienter som får intensivbehandling, har falt med 74 til 3.994.

Lørdag er også første gang på over en uke at antallet koronarelaterte dødsfall øker med under 700 fra en dag til den neste. Det totale dødstallet står nå på 15.362, en økning på 681 fra fredag.

Totalt har 124.632 mennesker fått påvist koronasmitte i landet, en oppgang på 4 prosent fra fredag. Tallet omfatter rundt 21.000 friskmeldte. Smitteøkningen har ligget på omtrent samme nivå hele uka.

Italienske myndigheter har bedt folk innstendig om å fortsette å respektere de strenge smitteverntiltakene som er innført. Italia var først i Vesten med å stenge ned store deler av landet, men i det siste har flere italienere gått ut og blitt observert i større antall i flere byer. Myndighetene sier at krisen fortsatt pågår i høyeste grad. Smittekurven er stadig på et platå og har ennå ikke begynt å gå ned.

(©NTB)

Flere nyheter: