reklame for Sheiken Bowling
Menu
Wuhan, byen der koronaviruset først ble påvist, har revidert tallet på døde og øker det nå med 1.290 til 3.869. Bildet viser pasienter og en lege i beskyttelsesdrakt på et sykehus i Wuhan i februar. Foto: Chinatopix via AP / NTB scanpix

Tallet på døde oppjusteres kraftig i Kina

Antallet koronadødsfall oppjusteres med 50 prosent i den kinesiske storbyen Wuhan, der virusutbruddet begynte.

Av NTB | 17.04.2020 09:17:33

Medisin og helse: Lokale myndigheter opplyser at tallet er revidert og økt med 1.290 til 3.869 døde.

Årsaken er sene innrapporteringer fra helseinstitusjoner og at smittede døde hjemme fordi sykehusene var overfylte i den første fasen av utbruddet, ifølge en uttalelse.

– Forsinket, feilaktig og manglende rapportering forekom, sier en representant for byens smittevernmyndigheter, ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

Siden de døde i Wuhan utgjør en stor del av det samlede antallet dødsfall i Kina, går også dette tallet kraftig opp. Det totale antallet døde i Kina er nå 4.632.

Oppjusteringen i Wuhan skal ha skjedd etter en sammenligning av tall fra lokale smittevernmyndigheter, sykehus, sykehjem og begravelsesbyråer. Nyere testresultater er også tatt hensyn til.

Samtidig påvirkes koronatallene også i andre land av rutinene for registrering av smittede og døde. Ikke minst påvirkes tallene av hvor mange mennesker som testes for koronaviruset.

Mens det offisielle antallet koronarelaterte dødsfall i Kina nå er 4.632, er det tilsvarende tallet i USA over 34.000. I Italia er det registrert over 22.000 dødsfall.

Mens pandemien fortsatt raser i USA og Europa, var Kina hardt rammet tidligere i år. Svært strenge tiltak og begrensninger førte tilsynelatende til at kinesiske myndigheter fikk kontroll over situasjonen.

Myndighetene oppjusterer også tallet på smittede, med 325 til 50.333 tilfeller i Wuhan. Byen har om lag 11 millioner innbyggere.

Kinesiske myndigheter er blitt anklaget for å skjule omfanget av koronaepidemien i landet. USAs president Donald Trump har tidligere gjort det klart at han ikke stoler på de offisielle tallene fra Kina.

(©NTB)

Flere nyheter: