fbpx
Menu
Wuhan, byen der koronaviruset først ble påvist, har revidert tallet på døde og øker det nå med 1.290 til 3.869. Bildet viser pasienter og en lege i beskyttelsesdrakt på et sykehus i Wuhan i februar. Foto: Chinatopix via AP / NTB scanpix

Tallet på døde oppjusteres kraftig i Kina

Antallet koronadødsfall oppjusteres med 50 prosent i den kinesiske storbyen Wuhan, der virusutbruddet begynte.

Av NTB | 17.04.2020 09:17:33

Medisin og helse: Lokale myndigheter opplyser at tallet er revidert og økt med 1.290 til 3.869 døde.

Årsaken er sene innrapporteringer fra helseinstitusjoner og at smittede døde hjemme fordi sykehusene var overfylte i den første fasen av utbruddet, ifølge en uttalelse.

– Forsinket, feilaktig og manglende rapportering forekom, sier en representant for byens smittevernmyndigheter, ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

Siden de døde i Wuhan utgjør en stor del av det samlede antallet dødsfall i Kina, går også dette tallet kraftig opp. Det totale antallet døde i Kina er nå 4.632.

Oppjusteringen i Wuhan skal ha skjedd etter en sammenligning av tall fra lokale smittevernmyndigheter, sykehus, sykehjem og begravelsesbyråer. Nyere testresultater er også tatt hensyn til.

Samtidig påvirkes koronatallene også i andre land av rutinene for registrering av smittede og døde. Ikke minst påvirkes tallene av hvor mange mennesker som testes for koronaviruset.

Mens det offisielle antallet koronarelaterte dødsfall i Kina nå er 4.632, er det tilsvarende tallet i USA over 34.000. I Italia er det registrert over 22.000 dødsfall.

Mens pandemien fortsatt raser i USA og Europa, var Kina hardt rammet tidligere i år. Svært strenge tiltak og begrensninger førte tilsynelatende til at kinesiske myndigheter fikk kontroll over situasjonen.

Myndighetene oppjusterer også tallet på smittede, med 325 til 50.333 tilfeller i Wuhan. Byen har om lag 11 millioner innbyggere.

Kinesiske myndigheter er blitt anklaget for å skjule omfanget av koronaepidemien i landet. USAs president Donald Trump har tidligere gjort det klart at han ikke stoler på de offisielle tallene fra Kina.

(©NTB)

Flere nyheter: