Menu
Delegasjonen fra Taliban som ankom Norge lørdag kveld, møtte søndag blant annet aktivister for kvinners rettigheter og menneskerettighetsforkjemperepå Soria Moria hotell i Oslo. Foto: Torstein Bøe / NTB

Taliban takker Norge for muligheten til å møtes

I en offisiell pressemelding etter den første møtedagen takker Taliban Norge for muligheten til å snakke om samarbeid og felles forståelse.

Av NTB | 23.01.2022 19:51:09

sosiale forhold: Delegasjonen fra Taliban, som ankom Norge lørdag kveld, møtte søndag blant annet aktivister for kvinners rettigheter og menneskerettighetsforkjempere. Først mandag starter de direkte møtene med andre land.

I en uttalelse søndag kveld skriver delegasjonen fra Taliban at de under søndagens møter med en rekke personer diskuterte, og lyttet tålmodig, til hverandres synspunkter om dagens situasjon i Afghanistan.

De bekrefter at Afghanistan er et felles hjem for alle afghanere og understreket at alle afghanere må jobbe sammen for den politiske, økonomiske og sikkerhetsmessige velstanden i landet.

– Deltakerne på møtet erkjente at forståelse og felles samarbeid er de eneste løsningene på alle problemene i Afghanistan. Alle deltakerne, med én stemme, erklærte at slike møter var i landets interesse, står det videre i erklæringen.

Til slutt takket Taliban-delegasjonen Norge for å legge til rette for slike møter.

(©NTB)

Flere nyheter: