Menu
Talibans talsperson Abdul Qahar Balkhi la ut dette bildet på Twitter lørdag ettermiddag som viser representanter fra Taliban på vei til Norge i et privatfly for å ha samtaler om humanitær bistand, politiske, utdannings- og økonomiske spørsmål. Foto: Talibans talsperson / Twitter / NTB

Taliban på vei til Oslo i innleid privatfly

For kort tid siden reiste Taliban-delegasjonen som skal delta i samtaler med vesten i Oslo, fra Kabul i et privatfly sendt fra Norge.

Av NTB | 22.01.2022 15:21:39

kriminalitet og rettsvesen: Delegasjonen som ifølge AFP består av 15 menn, ledes av utenriksminister Amir Khan Muttaqi, går det fram av en Twitter-melding lagt ut av Taliban-talsmann Abdul Qahar Balkhi. Han la også ut et lydklipp med en uttalelse fra Muttaqi.

Balkhi, som også har lagt ut en rekke meldinger om de forberedende møtene i forkant av reisen, skriver at humanitære spørsmål, politikk, utdanning og økonomi vil være blant temaene som skal diskuteres.

De planlagte samtalene mellom Taliban og vestlige representanter om menneskerettigheter og nødhjelp starter søndag i Oslo. Utsendinger fra USA, EU, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Italia er blant dem som skal delta.

Ifølge VG er privatflyet innleid fra det finske selskapet Jetlife.

(©NTB)

Flere nyheter: