Menu
Ikke alle afghanere er positivt innstilt til avtalen USA har inngått med Taliban, og både opprørerne og de amerikanske styrkene i landet har gjennomført angrep det siste døgnet. Foto: AP / NTB scanpix

Taliban og USA fortsetter angrepene i Afghanistan

USA har gjennomført et luftangrep mot Taliban i Helmand-provinsen i Afghanistan etter flere Taliban-angrep mot afghanske sikkerhetsstyrker.

Av NTB | 04.03.2020 16:16:46

Krig og konflikter: Ifølge en talsmann for de amerikanske styrkene i landet, oberst Sonny Leggett, var luftangrepet et svar på et Taliban-angrep mot afghanske regjeringsstyrker i Nahr-e Saraj i Helmand-provinsen.

Minst 20 soldater og politifolk er drept i dette og flere andre Taliban-angrep det siste døgnet, ifølge lokale tjenestemenn.

Ifølge Leggett gjennomførte Taliban tirsdag hele 43 angrep mot afghanske regjeringsstyrker i Helmand. Taliban har ikke tatt ansvaret for noen av angrepene, og opprørerne har heller ikke kommentert det amerikanske luftangrepet.

Ifølge en talsmann for Taliban, Zabihullah Mujahid, er en uke med redusert vold som startet 21. februar, nå over.

I henhold til avtalen som ble inngått i Doha 29. februar, skal partene innen 10. mars sette seg ved forhandlingsbordet i et forsøk på å komme fram til en endelig fredsavtale for Afghanistan.

Ifølge flere medier skal de planlagte forhandlingene finne sted i Norge, men dette er ikke bekreftet av norske myndigheter.

Det amerikanske luftangrepet var det første på elleve dager og fant sted bare fire dager etter at Taliban og USAs spesialutsending Zalmay Khalilzad undertegnet en avtale om å redusere voldsnivået i Afghanistan.

Regjeringen i Kabul nekter imidlertid å løslate fanger i henhold til avtalen mellom USA og Taliban, noe opprørerne krever før det kan bli aktuelt å forhandle videre.

(©NTB)

Flere nyheter: