Menu
Taliban-talsmann Zabihullah Mujahid mener det var feil av USA å forsøke å stanse IS med et «tilfeldig angrep» som førte til at sivile ble drept. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB

Taliban kritiserer USAs droneangrep i Kabul

En talsmann for Taliban kritiserer USAs droneangrep mot antatte IS-angripere i Kabul.

Av NTB | 30.08.2021 10:37:11

Politikk: Det amerikanske militæret mener angrepet søndag avverget en umiddelbar trussel fra den ytterliggående islamistgruppen IS-K.

Men lokale kilder sier at også en rekke sivile ble drept i droneangrepet mot en bil i Kabul. Flere av ofrene skal ha vært barn.

Taliban-talsmannen Zabihullah Mujahid kritiserer angrepet. Han bekrefter at sivile ble drept og sier USA ikke har noen rett til å gjennomføre flere angrep i Afghanistan.

– Hvis det var en potensiell trussel i Afghanistan, så burde den vært rapportert til oss, sier Mujahid i en uttalelse til kinesisk TV, som siteres av nyhetsbyrået Reuters.

Før helgen gjennomførte USA et droneangrep mot antatte IS-medlemmer i Nangarhar-provinsen. USA gikk til aksjon dagen etter det voldsomme terrorangrepet ved flyplassen i Kabul.

Tre sivile skal ha blitt såret i angrepet i Nangarhar, og Taliban har kritisert også dette angrepet.

Taliban-representanten Abdulhaq Wasiq sier til Tolo News at denne typen amerikanske angrep er i strid med avtalen Taliban og USA inngikk i Qatar i fjor.

Det amerikanske militæret sier det er mulig at sivile ble drept søndag da droneangrepet i Kabul utløste eksplosiver i bilen som var målet for angrepet.

(©NTB)

Flere nyheter: