Menu
Et militært kjøretøy tilhørende den afghanske hæren i byen Kunduz mandag. Byen skal være omringet av Talibans styrker. Foto: Abdullah Sahil / AP / NTB

Taliban erobrer nytt distrikt i Afghanistan

Taliban har tatt kontroll over et nytt viktig distrikt i Kunduz-provinsen i Afghanistan. Provinshovedstaden skal være omringet.

Av NTB | 22.06.2021 07:53:58

Krig og konflikter: Afghanske regjeringssoldater og politi forsøkte i fellesskap å stå imot opprørerne. Men mandag ble politihovedkvarteret i distriktet Imam Sahib overtatt av Taliban.

Det opplyser både en talsmann for politiet og Taliban selv.

Islamist-geriljaen har også rykket fram til byen Kunduz, som er hovedstad i provinsen ved samme navn. Byen er omringet av Taliban, ifølge politiet.

Kunduz ligger i den nordlige delen av Afghanistan. Det gjør også Faryab-provinsen, der norske styrker tidligere hadde ansvar for sikkerheten. Også i Faryab er provinshovedstaden truet av Taliban.

I Nord-Afghanistan har Taliban rykket framover og erobret nye distrikter både i Faryab, Kunduz, Baghlan og Balkh den siste tiden. Opprørerne utnytter situasjonen mens USA og Nato trekker sine styrker ut av Afghanistan.

I Kunduz er Talibans styrker mindre enn én kilometer fra provinshovedstaden. Mange innbyggere forsøker å flykte via veier som nå kontrolleres av islamistene.

– Taliban var over alt på veien og sjekket bilene. Vi var veldig redde, forteller Syed Mohammad Mousavi til nyhetsbyrået AP. Han kjørte søndag med sin familie fra storbyen Mazar-e-Sharif til hovedstaden Kabul.

(©NTB)

Flere nyheter: