reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
USAs helseminister Alex Azar sammen med Taiwans utenriksminister Joseph Wu på et sjeldent møte mellom de to landenes regjeringsmedlemmer i Taipei. Azar er første amerikanske statsråd som besøker Taiwan siden USA anerkjente øya som en del av «ett Kina» i 1979. Foto: Chiang Ying-ying / AP / NTB scanpix

Taiwan: Kina prøver å gjøre oss til «det neste Hongkong»

Kina prøver å gjøre Taiwan om til et nytt Hongkong, sier øyas utenriksminister Joseph Wu i et møte med USAs helseminister Alex Azar.

Av NTB | 11.08.2020 05:47:41

Politikk: Azar er på et historisk besøk på Taiwan, som første amerikanske statsråd siden USA anerkjente øya som en del av «ett Kina» i 1979.

– Dagliglivet vårt har blitt vanskeligere fordi Kina fortsetter å presse Taiwan til å akseptere politiske betingelser, vilkår som vil gjøre Taiwan om til det neste Hongkong, sa Joseph Wu på et møte med Alex Azar i hovedstaden Taipei.

Etter at en ny sikkerhetslov ble innført i Hongkong i juni, har Kina slått hardt til mot politiske motstandere og demokratiaktivister. Det har skapt bekymring på Taiwan, en øy med 23 millioner innbyggere som Kina gjør krav på.

På sitt besøkt til Taiwan har Azar hyllet Taiwans demokrati og håndteringen av koronapandemien.

Kinesiske myndigheter har reagert sterkt på den amerikanske helseministerens besøk og kaller det en trussel mot «fred og stabilitet».

(©NTB)

Flere nyheter: