reklame for Sheiken Bowling
Menu
En systemfeil i ID-porten, som brukes til innlogging på Helse-Norge og Nav, gjorde at brukere i en periode ble logget inn på andre personers profiler. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Systemfeil gjorde at brukere torsdag ble logget inn på Helse-Norge-profilen til andre personer

En systemfeil i ID-porten, som brukes til innlogging på Helse-Norge og Nav, gjorde at brukere i en periode torsdag ble logget inn på andre personers profiler.

Av NTB | 02.10.2020 22:37:57

Økonomi og næringsliv: – Våre folk drev med en oppgradering på en av fire servere i går kveld. Rundt klokken 22 oppsto det en feil som gjorde at noen av dem som brukte BankID på mobil til å logge seg inn, kunne få tilgang til en annen persons informasjon. Det gjaldt andre personer som var pålogget samme tjeneste samtidig, sier pressekontakt Are Kvistad i Digitaliseringsdirektoratet til Bergens Tidende.

Både Bergens Tidende og Bergensavisen har snakket med brukere som kom inn på profilene til, for dem, helt ukjente mennesker, da de logget inn på offentlige sider via ID-porten torsdag kveld.

Kvinnen BT har snakket med kunne blant annet se at mannen hun kom inn på profilen til fikk forlenget sykmeldingen sin i forrige uke, og på hvilket legesenter han hadde en ny legetime.

ID-porten gir tilgang til rundt 2000 nettjenester fra over 870 offentlige virksomheter, blant annet Nav, Altinn og Helse-Norge.

Digitaliseringsdirektoratet skriver fredag kveld at de foreløpig har kartlagt at inntil 844 personer kan være berørt.

– Undersøkelsene så langt viser at det reelle tallet på berørte er betydelig lavere, skriver Direktoratet.

Feilen skjedde i tidsrommene 22.01-22.10, 22.38-22.44 og 23.06-23.11 torsdag kveld, og rammet kun brukere av BankID på mobil. De berørte vil bli varslet.

Datatilsynet er varslet om hendelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: