reklame for Sheiken Bowling
Menu
Utenriksminister Walid al-Moallem, karrierediplomaten som ble Syrias mest framtredende ansikt utad under opprøret mot president Bashar al-Assad, døde mandag. Her fra et besøk i Moskva i 2018. Arkivfoto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB

Syrias utenriksminister Walid al-Moallem er død

Utenriksminister Walid al-Moallem, karrierediplomaten som ble Syrias mest framtredende ansikt utad under opprøret mot president Bashar al-Assad, døde mandag.

Av NTB | 16.11.2020 05:53:00

Politikk: Al-Moallem ble 79 år gammel. Han var ambassadør i USA i ni år fra 1990 mens Syria holdt vekselvise fredssamtaler med Israel, han var en av Assads fortrolige og kjent for å føre en hard linje overfor opposisjonen.

I 2005 ble Al-Moallem utnevnt til utenriksminister, og under Syria-konflikten holdt han ofte pressekonferanser fra Damaskus for å detaljert gjennomgå regjeringens standpunkt. Tilsynelatende uhemmet av internasjonal kritikk, gjentok han at opposisjonen i landet, som han påsto var del av et vestlig plott mot Syria på grunn av landets holdningene til Israel, skulle knuses.

Helsetilstanden til Al-Moallem har de siste årene forverret seg, og det statelige nyhetsbyrået Sana meldte om utenriksministerens død uten å oppgi dødsårsak.

Al-Moallem ble fødd i Damaskus i 1941 og tilhørte en sunnimuslimsk familie. Han fullførte økonomistudiene sine i Egypt i 1963 og returnerte til hjemlandet året etter. Der startet han i utenriksdepartementet og steg i gradene med årene.

(©NTB)

Flere nyheter: