Menu
Satellittbildet fra Nasa vier syklonen Yasa, øverst til høyre, på vei mot Fiji. Øygruppen forbereder seg nå på at ekstremværet skal treffe. Foto: NASA via AP / NTB

Syklon truer Fiji – folk bes evakuere til høytliggende området

Fiji har innført et landsdekkende portforbud og oppfordrer folk på kysten til å evakuerer til høyereliggende området i påvente av en kraftig syklon.

Av NTB | 17.12.2020 06:38:00

Ulykker og naturkatastrofer: Syklonen Yasa er ventet å treffe de to hovedøyene Viti Levu og Vanua Levu torsdag eller tidlig fredag. Myndighetene har innført et nattlig portforbud og erklært nasjonal unntakstilstand.

Det advares om at syklonen kan føre til bølger på opp mot 16 meter noen steder og vind på opp i 250 kilometer i timen, men vindkast på hele 350 kilometer i timen.

I 2016 forårsaket syklonen 40 dødsfall, og innbyggerne forbereder seg nå på en ny potensiell katastrofal syklon.

– Dette er en vane for oss, men vi vet aldri. Denne stormen kan ramme oss like hardt som Winston, sier Stephanie Brown, som sammen med familien dekker til vinduer og dører i påvente av ekstremværet.

I hovedstaden Suva opplevde mange innbyggere strømbrudd.

Øystaten Fiji ligger i det sørvestlige Stillehavet, om lag 2.000 kilometer nordøst for New Zealand og har omtrent 930.000 innbyggere.

(©NTB)

Flere nyheter: