reklame
Menu
Sammenlagtleder Primoz Roglic stiller ikke til start i søndagens etappe grunnet skade. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/NTB scanpix

Sykling: Tre favoritter trekker seg før avgjørende etappe

Mannefall lørdag medfører at tre av favorittene, deriblant sammenlagtleder Primoz Roglic, ikke stiller til start i den siste etappen av Critérium du Dauphiné.

Av NTB | 16.08.2020 13:32:44

Sport: – Som et resultat av gårsdagens velt, vil ikke sammenlagtleder Primoz Roglic starte den avgjørende etappen i dag. Skadens utvikling vil avgjøre planene for de kommende rittene, skriver sykkellaget Jumob-Visma på Twitter søndag.

Heller ikke vinneren av 2019-utgaven, den klatresterke colombianeren Egan Bernal, stiller til start. Han var ikke å se da den fjerde etappen startet i Ugine lørdag. Forklaringen kom da lagkamerat Geraint Thomas møtte pressen.

– Han starter ikke i dag. Han har en litt vond rygg, og det beste for ham er å ta det rolig, sa Thomas ifølge nyhetsbyrået AFP.

Underveis på den 157 kilometer lange etappen til Megève lørdag skulle ytterligere to store sykkelnavn og Tour de France-profiler havne i trøbbel. I en utforkjøring etter 29 kilometers sykling fikk både Jumbo-Visma-stjernen Steven Kruijswijk og Bora-Hansgrohes Emanuel Buchmann et brutalt møte med asfalten.

Det endte med at begge brøt rittet. Buchmann var fjerdemann i Dauphiné-sammendraget foran lørdagens etappe, men trekker seg før den siste etappen, skriver TV 2.

Med bare 14 sekunder som skiller de fire øverste på sammenlagtlista, er rittet vidåpent før søndagens etappe.

(©NTB)

Flere nyheter: