reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Det blir ingen kjøring for Amund Grøndahl Jansen i verdenstourrittet i Belgia og Nederland onsdag. Foto: Heiko Junge / NTB

Sykling: Ingen etappe i Nederland onsdag

Arrangørene av verdenstourritet i Belgia og Nederland har avlyst onsdagens tempoetappe i nederlandske Vlissingen på grunn av skjerpede koronareglener.

Av NTB | 30.09.2020 07:08:00

Sport: Det er flere sykkelnettsider som melder dette, blant annet Cyclingnews.com og Feltet.dk. Flere norske syklister blant andre Amund Grøndahl Jansen og Sven Erik Bystrøm er med i rittet.

På grunn av økende virussmitte er koronarestriksjonene skjerpet i Nederland, og det blir det ingen kjøring i treskolandet. Blant annet frarådes reiser som ikke er nødvendig mellom storbyene Haag, Amsterdam og Rotterdam.

Den andre etappen skulle vært en tempoetappe i Vlissingen. Avgjørelsen er tatt i samarbeid med lokale myndigheter i områdene Sittard-Geleen, Terneuzen og Vlissingen.

– Det var en vanskelig, men en nødvendig avgjørelse å ta for å forebygge virusspredning, sa borgermesteren i Vlissingen, Bas van den Tillaar, til nederlandske Limburger.nl.

Ytterligere en etappe skulle gått i Nederland og det er fredagens 4. etappe fra Riemst i Belgia til Sittard-Geleen. Etappen blir trolig flyttet eller avlyst helt.

Avgjørelsen sår nå tvil om klassikeren Amstel Gold Race i Nederland kan kjøres som planlagt 10. oktober.

(©NTB)

Flere nyheter: