reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Årets Strade Bianche ble av den støvete typen. Foto: Fabio Ferrari / LaPresse via AP / NTB scanpix

Sykling: Boasson Hagen langt bak da Van Aert vant italiensk grusklassiker

Edvald Boasson Hagen hadde som mål å kjempe helt i toppen, men var ikke i nærheten da belgeren Wout Van Aert vant Strade Bianche lørdag.

Av NTB | 01.08.2020 19:02:46

Sport: Van Aert, som er lagkamerat med Amund Grøndahl Jansen i Jumbo-Visma, rykket fra en fem mann stor gruppe med 13 kilometer igjen og holdt hele veien til mål i Siena. Italienske Davide Formolo slo tyske Maximilian Schachmann i kampen om 2.-plassen.

– Det var en lang dag fylt av lidelse. Ingen hadde det godt, og varmen var utmattende. Jeg konsentrerte meg om å drikke og kjøle meg slik at jeg hadde noe igjen mot slutten, sa Van Aert etter rittet i nærmere 40 grader preget av støvskyer.

Det 184 kilometer lange rittet med start og mål i Siena var første verdenstourritt etter koronapausen. Hele 64 kilometer ble unnagjort på grusveier.

Jansen ble beste nordmann på 38.-plass, hele 19.27 minutt bak vinneren. Edvald Boasson Hagen endte sist av de 42 som fullførte, mens Tiller var blant flertallet som ikke fullførte.

Det avgjørende bruddet kom med fem mil til mål. En seks mann stor gruppe skilte seg ut etter at danske Jakob Fuglsang satte høy fart i et grusparti. Det var denne gruppen Van Aert avgjorde rittet fra.

Den nederlandske verdensmesteren Annemiek van Vleuten vant kvinnenes utgave. Stine Borgli, eneste norske på start, brøt rittet.

Det ble for øvrig belgisk seier også i det første betydelige etapperittet for menn etter viruspausen. Remco Evenepoel fra Deceuninck-QuickStep forsvarte ledertrøya med 3.-plass på den tøffe sisteetappen i Vuelta a Burgos i Spania, og han vant foran spanske Mikel Landa.

Verken Jansen, Hagen eller Rasmus Tiller viste seg nevneverdig fram. Hagen fortalte NTB tidligere i uken at han ønsket å kjempe i toppen, men han var aldri i nærheten da avgjørelsen kom.

– Angrep er alltid det beste forsvar. I tidligere utgaver av dette løpet har jeg sett at det lønner seg å angripe, så da gjorde jeg det, sa Van Aert.

(©NTB)

Flere nyheter: