Menu
Sergio Higuita beklaget. Foto: Tim de Waele/Pool Photo via AP / NTB

Sykkelstjerne la seg flat – slapp å bli sparket etter sykkeltabbe

Den colombianske stjernesyklisten Sergio Higuita får likevel ikke sparken av sykkellaget EF. Han har nylig beklaget en uheldig episode.

Av NTB | 10.11.2021 11:53:12

Sport: Det amerikanske EF-laget bekrefter overfor sykkelnettstedet cyclingnews.com at Higuita likevel vil få lønn i de siste månedene av inneværende kalenderår.

Tidligere i uken ble det kommunisert at colombianeren var sparket, men den beslutningen er nå omgjort.

Saken bunner i at Higuita nylig ble avbildet på en sykkel av merket Specialized i forbindelse med det offentlige sykkelarrangementet Giro de Rigo. Sykkelen var ikledd Bora-lagets farger.

Colombianeren skal sykle for nettopp Bora neste sesong, men inntil videre står han på lønningslisten til EF. Det amerikanske laget likte dermed dårlig at han benyttet konkurrentens utstyr.

Det er ikke uvanlig at sykkelryttere tester utstyret til sin kommende arbeidsgiver, men problemet i dette tilfellet var at det skjedde i forbindelse med et offentlig arrangement.

– Jeg vil be om unnskyldning til alle sponsorer og til laget. Jeg gjorde en feil ved å sykle på gal sykkel på et offentlig arrangement, men det er ikke slik jeg vil forlate laget eller bli husket her, sier Higuita ifølge cyclingnews.com.

Colombianeren har representert EF siden 2019. Han har blant annet tatt en etappeseier i Vuelta a España.

(©NTB)