reklame for Sheiken Bowling
Menu
Uno-X skal sykle Flandern rundt denne sesongen. Foto: Geir Olsen / NTB

Sykkellaget Uno-X klar for belgisk storritt: – Kan nesten ikke tro det er sant

Det norske sykkellaget Uno-X ble mandag invitert til det belgiske storrittet Flandern rundt.

Av NTB | 14.02.2022 16:27:13

Sport: Flandern rundt er et av verdens mest prestisjetunge endagersritt og tilhører vårklassikerne i sykkelsporten. Årets utgave går av stabelen 3. april.

Tidligere i år ble kvinnelaget til hardtsatsende Uno-X invitert til rittet, og mandag kom også invitasjonen herrene hadde ventet på. Det opplyser laget selv i en pressemelding.

– Belgia er spesielt for oss, og nå har vi blitt invitert til det største rittet de har. Jeg har selv opplevd Ronde på nært hold flere ganger, og det er en personlig drøm som går i oppfyllelse. Jeg kan nesten ikke tro at det er sant, sier Jens Haugland, daglig leder i Uno-X Norge.

Det norske laget skal nå gi seg i kast med de kjente brosteinsbakkene Koppenberg, Kwaremont, Paterberg.

– Det er ganske vilt å bli invitert til Flandern rundt. Det blir det tredje monumentet for vårt lille setup, som har vokst seg stort. Det blir en tøff, men utrolig artig opplevelse å se våre drakter i det som er sykkelsportens hjemland – Belgia, sier sportslig leder Kurt Asle Arvesen.

– Jeg har tidligere deltatt i rittet, både som rytter og som leder, og det er virkelig noe spesielt for meg å bli invitert dit, tilføyer han.

Uno-X-laget er fra før invitert til flere andre store vårklassikere på WorldTour-nivå. Paris – Roubaix, Omloop Het Nieuwsblad og Gent Wevelgem er blant disse.

(©NTB)

Flere nyheter: