Menu
Sykkel-VM i Bergen i 2017 ble en folkefest uten sidestykke. I ettertid har problemene hopet seg opp for det norske sykkelforbundet. Her fra innspurten på herrenes fellesstart da Alexander Kristoff måtte se gullet ryke til fordel for Peter Sagan. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Sykkelforbundet går rettens vei etter millionkrav

Konkursen etter sykkel-VM i Bergen i 2017 har påført Norges Cykleforbund et stort millionkrav. Nå havner saken i retten.

Av NTB | 20.07.2022 15:00:44

Sport: Årsaken er at sykkelforbundet mener en bostyrer, en borevisor og et advokatfirma har tatt seg for godt betalt i oppryddingen som fant sted da VM-festen fra 2017 endte med økonomisk mageplask.

Totalt er NCF blitt fakturert for 12 millioner kroner. Den summen mener forbundsstyremedlem Knut Glad er for høy.

– Det er brukt uvanlig store beløp av bostyrer og spesielt borevisor. Det er blant annet blitt brukt 1 million kroner på lisens for et dataprogram som skulle analysere alt av dokumenter og eposter i saken, sier han til VG.

Ballen ligger nå hos Hordaland tingrett. De har fått i oppgave å avgjøre om bostyrer Arne Laastad har mottatt et for høyt honorar.

Det var Harald Tiedemann Hansen som hadde presidentvervet i Norges Cykleforbund da oppryddingen fant sted. Verken han eller bostyrer Laastad har ønsket å kommentere saken.

NCF har offisielt vært ute og beklaget at planleggingen og gjennomføringen av arrangementet var kritikkverdig.

Forbundet betaler fortsatt ned på milliongjelden til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) etter mesterskapet for fem år siden. Det kan de i ytterste konsekvens måtte gjøre helt til 2035.

(©NTB)

Flere nyheter: