Menu
Sykkel-VM i Bergen ble en stor folkefest, men økonomisk ble det ingen suksess. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sykkel-VM i Bergen unngår søksmål

Konkursboet etter sykkel-VM i Bergen mener det er grunnlag for krav både mot det tidligere styret og daglig leder, men dropper søksmål, skriver Bergensavisene.

Av NTB | 08.05.2020 13:48:00

Sport: BA skriver at bostyrer, advokat Arne Laastad, mener at sykkel-VM burde ha vært avlyst, men at det ikke blir noe søksmål.

Mona Haugland Hellesnes var styreleder i Bergen 2017. Hun sier til Bergens Tidende at hun er svært lettet over at det nå er klart at det ikke blir noe søksmål.

– Selv om vi hele tiden har vært trygge på at vi ikke kan klandres, så har vi hatt dette hengende over oss i to år. Et søksmål og en rettssak ville vært en stor belastning, sier Hellesnes.

Konkursboet har dessuten brukt opp 11 av de 16 millionene som var i boet da. Pengene har stort sett gått til advokater og revisorer.

– Det har vært en uvanlig kostbar bobehandling, sier bostyrer Arne Laastad til Bergens Tidende.

Boet sitter nå igjen med fem millioner kroner, men skal fortsatt møte tidligere Hordaland fylkeskommune i Borgarting lagmannsrett i desember, etter at de anket avgjørelsen fra Asker og Bærum tingrett i fjor. Saken handler om at fylkeskommune nekter å utbetale en underskuddsgaranti.

(©NTB)

Flere nyheter: