reklame for Sheiken Bowling
Menu
Leder i Sykepleierforbundet; Lill Sverresdatter Larsen, er bekymret for mangelen på intensivsykepleiere. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Sykepleierforbundet bekymret over mangel på intensivsykepleiere

Sykepleierforbundet mener sykehusene ikke er klare til å ta imot strømmen av pasienter i det som blir omtalt som den andre koronabølgen.

Av NTB | 13.11.2020 04:08:04

Medisin og helse: – Situasjonen er kritisk. Basert på tall fra helseforetakene mangler vi nå mellom 500 og 1.000 intensivsykepleiere, sier leder Lill Sverresdatter Larsen i Sykepleierforbundet til TV 2.

Hun kaller situasjonen en varslet krise og peker på at det har vært det hun kaller for en «alarmerende mangel» på intensivsykepleiere i mange år.

– Mangel på intensivsykepleiere er kjent over flere år, og nå er de slitne i tillegg. Slik sett er ikke kapasiteten bedre enn da pandemien traff oss i mars, sier Larsen.

Helsedirektør Bjørn Guldvog har bedt sykehusene forberede seg på langt flere innleggelser i tida framover, kanskje så mange som 1.200 pasienter på intensivavdelingene.

Allerede for et år siden skrev Riksrevisjonen i en rapport at mangelen på sykehuspersonell kunne få alvorlige konsekvenser.

(©NTB)

Flere nyheter: